Officiel åbning af Kaj Munks præstegård

Kulturministeren deltager i dag i den officielle markering af, at staten har overtaget ejerskabet til Vedersø Præstegård, og at staten har oprettet en selvejende institution, Kaj Munks Præstegård i Vedersø, der skal sikre, at digterpræstens minde udbredes og sikres for eftertiden.

Dagen indledes kl. 13.00 med gudstjeneste i Vedersø Kirke ved Kaj Munks søn, Mogens Munk. Efter en kransenedlægning ved Kaj Munks grav af kulturminister Per Stig Møller sker den officielle åbning på præstegården kl. 15.00. Her holder kulturministeren åbningstalen ved et offentligt arrangement, hvor alle interesserede er velkomne.

Sammen med de øvrige officielle gæster slutter Per Stig Møller om aftenen dagens arrangement med at overvære det kendte Kaj Munk-drama ’Ordet’, som Stadil-Vedersø Sogneforening opfører som friluftsspil på engen ved præstegården.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”I dag kan vi omsider fejre Vedersø Præstegård som et nationalt forankret minde om og center for Kaj Munk. Munk hører hjemme blandt danmarkshistoriens store personligheder og virkede i nogle af de mest skelsættende årtier i det 20. århundrede med sit liv som indsats. Som dramatiker behandler han både sin tids store drama og menneskelivets udfordringer til alle tider.”

Mere om Vedersø Præstegård på Kulturministeriets hjemmeside

Yderligere oplysninger:

Biskop Karsten Nissen
Formand for Kaj Munks Præstegård i Vedersø
Tlf. 86 62 09 11

Kommunikationschef Michael Jannerup
Kulturministeriet, tlf. 24 69 64 21