OL- og PL-atleter får kompensation for skatten på deres medaljebonus

Kulturminister Carina Christensen har i samarbejde med Team Danmark og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) i dag besluttet at iværksætte en løsning, der sikrer, at Team Danmark og Dansk Handicap Idræts-Forbund kan udbetale en ekstra bonus til medaljevinderne ved De Olympiske og Paralympiske Lege i Beijing i år.

Den ekstra medaljebonus sikrer, at  medaljevinderne får fuld kompensation for den skat, de skal betale af deres medaljebonus.

Kulturminister Carina Christensen udtaler:

”Det har ligget mig meget på sinde at finde en god løsning for medaljetagerne ved De Olympiske Lege og Paralympiske Lege. Det er desværre ikke på nuværende tidspunkt lykkedes at opnå et flertal i Folketinget for en skattefritagelse. Derfor iværksætter jeg nu sammen med Team Danmark og DHIF en løsning, som sikrer, at medaljetagerne fra OL og PL i 2008 får den bonus de blev lovet.”
 
Formanden for Team Danmark, Carl Holst, er glad for, at atleterne nu får en afklaring på den reelle størrelse af deres medaljebonus:
”I Team Danmark er vi gået ind i denne sag for at hjælpe atleterne – og sørge for at de får, hvad de blev lovet. For os er det afgørende, at den usikkerhed, som vores atleter har gået rundt med i lang tid, nu bliver fejet af banen. Jeg er derfor glad for, at vi sammen med kulturministeren har fundet en løsning på sagen. En løsning der tilfredsstiller alle vore medaljevindere fra OL såvel som PL,” siger Carl Holst.
 
Løsningen indebærer, at kulturministeren udbetaler 1 mio. kr. til Team Danmark og 170.000 kr. til Dansk Handicap Idræts Forbund. Team Danmark supplerer med 345.000 kr. til OL-atleterne.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21
Carl Holst, formand for Team Danmark, tlf.: 40 32 52 10