Otte tilmeldinger til auktionen af den femte og den sjette FM-radiokanal

Fristen for tilmelding til Radio- og tv-nævnets auktion af den femte og den sjette FM-radiokanal udløb mandag den 2. juni kl. 12.00. Ved fristens udløb havde Radio- og tv-nævnet modtaget otte tilmeldinger, som alle er godkendt

Auktionen afholdes hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner onsdag den 18. juni kl. 17.00.

De tilmeldte til auktionen er:

     

  • Bonnier Radio Danmark A/S, Kongevejen 3E, 3000 Helsingør, Danmark. Bonnier driver p.t. radio i Danmark. Selskabet ejes 100% af Bonnier Radio AB i Sverige, som er en del af Bonnier koncernen. Bonnier driver i Danmark blandt andet ugebladsvirksomhed og Bonnier radiostationer i Sverige.
  • Modern Times Group MTG A/S, Wildersgade 8, 1408 København K, Danmark. MTG driver p.t. ikke radiovirksomhed i Danmark. MTG ejes 100% af Modern Times Group AB i Sverige. MTG driver blandt andet tv-kanalerne TV3 og TV3+ til Danmark, og selskabet driver radiostationer i flere lande.
  • NRJ Denmark Holding A/S, c/o Advokat Christian Schouw Madsen, Hjejle, Gersted & Mogensen Advokatkontor, Amagertorv 24, 1160 København K, Danmark. NRJ driver radiovirksomhed i Danmark. NRJ Denmark Holding A/S er et helejet datterselskab af det franske NRJ Group S.A., som driver radiostationer i adskillige lande, blandt andet i Sverige.
  • Radio 2 A/S, Gerdasgade 35, 2500 Valby, Danmark. Radio 2 driver i forvejen radiovirksomhed i flere byer i Danmark. Radio 2 ejes 100% af Clear Channel Danmark, som ejes 100% af Clear Channel Overseas Ltd i England. Clear Channel Communications Inc. er 100% ejer af Clear Channel Overseas, og er blandt andet USAs største radioaktør.
  • Radioselskabet A/S, c/o Kvægtorvet, Rugaardsvej 25, 5100 Odense C, Danmark. Selskabet driver p.t. ikke radiovirksomhed i Danmark. Ejer af selskabet er TV2/Danmark, som driver tv-stationerne TV2 og Zulu.
  • SBS Radio A/S, Magstræde 10, 1204 København K, Danmark. SBS Radio står blandt andet bag radiostationerne The Voice og Pop FM i Danmark. Selskabet ejes 100% af SBS Broadcast Danmark A/S, som ejes 100% af SBS Broadcast SA i Luxembourg, som er noteret på Nasdaq-børsen i New York. Der er ikke nogen enkeltaktionærer, der ejer mere end 50% af aktierne i dette selskab. SBS driver adskillige radio- og tv-stationer i Europa, herunder TvDanmark 1 og 2.
  • Sky Radio A/S, Lille Strandstræde 20, 1254 København K, Danmark. Sky Radio driver i forvejen radio i flere byer i Danmark. Sky Radio ejes 100% af Sky Radio i England, hvor majoriteten i sidste ende ejes af The News Corporation i Australien. The News Corporation er Rupert Murdochs medievirksomhed, som blandt andet driver radio-, tv-, film- og dagbladsvirksomhed i det meste af verden.
  • Talpa Radio International B.V., ‘s-Gravelandseweg 48, 1217 ET Hilversum, Holland. Majoriteten af aktierne ejes af J.H.H. de Mol.

Udbuddet af de nye radiokanaler er et resultat af den medieaftale, som kulturminister Brian Mikkelsen indgik sidste sommer. Ministeren glæder sig over tilmeldingerne og ser frem til at få brudt DR’s monopol på landsdækkende radio.

”Det er altafgørende at få brudt DRs monopol på landsdækkende radio. På tv-området har konkurrencen mellem TV 2 og DR skabt langt bedre programmer på begge kanaler til stor glæde for seerne. Vi kan håbe på samme effekt for lytterne, der får alternativer til de gode DR-kanaler,” udtaler kulturministeren.

De tilmeldte vil modtage en oversigt over alle tilmeldte, og senest den 16. juni kl. 12.00 skal de tilmeldte have indleveret en ejerskabserklæring, hvor de skriver under på, at de ikke har bestemmende indflydelse på andre deltagere i auktionen. Dette er for at sikre, at de to radiokanaler får forskellige ejere.

Læs mere om udbudsbetingelser m.v. på www.mediesekretariat.dk.

Yderligere oplysninger: 

Specialkonsulent Anders Clemensen, Mediesekretariatet   3395 4110
Direktør Erik Nordahl Svendsen, Mediesekretariatet         3395 4065
Pressechef Jakob Høyer, Kulturministeriet                         3392 3598