Overblik: Aftale om kontrolleret genåbning på Kulturministeriets område

Samtlige partier i Folketinget er blevet enige om næste fase af en kontrolleret genåbning. Aftalen indeholder en række områder under Kulturministeriet.

Nyhed
15.08.2020

Kulturministeren og erhvervsministeren vil med inddragelse af relevante sektorpartnerskaber og aftalepartierne se på, om der sundhedsmæssigt forsvarligt kan ske yderligere genåbning af spillesteder, professionel idræt og breddeidræt, kulturarrangementer, herunder teaterforestillinger, koncerter, biografforestillinger, tv-produktioner mv., konference- og messecentre og lignende.

Ovenstående vil medføre, at dele af erhvervs-, kultur- og idrætslivet, såfremt der er fundet sundhedsmæssigt forsvarlige løsninger, får bedre muligheder for at vende tilbage til en mere normal hverdag.

Omvendt medfører de fortsatte lukninger og forsamlingsforbud mv., at andre dele af erhverv-, kultur- og idrætslivet bliver ekstraordinært hårdt ramt. I lyset heraf er aftaleparterne enige om at indlede forhandlinger, hvor det er aftaleparternes politiske ambition at forbedre støtte til særligt hårdt ramte virksomheder mv., herunder underleverandører, bl.a. ved relevante forlængelser. Det vil vedrøre virksomheder, der er begrænset af følgende COVID-19-relaterede restriktioner:

  • Forbud mod at holde åbent
  • Forsamlingsforbud (på 500 personer)
  • Grænselukninger
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning

Aftaleparterne er enige om, at så længe erhvervs-, kultur- og idrætslivet oplever disse restriktioner fra myndighederne som følge af COVID-19, vil der være behov for kompensation til de berørte virksomheder. Den konkrete udmøntning forhandles i Erhvervsministeriet med inddragelse af Kulturministeriet. 

Aftale om næste fase af en kontrolleret genåbning (pdf) 

Baggrund for aftalen

Bag aftalen, der blev vedtaget den 14. august, står regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16