Overvægtige børn skal dyrke mere idræt

Overvægt hos børn er et stigende problem, som kan medføre flere livsstilssygdomme.

Derfor har Kulturministeriet og Socialministeriet i fællesskab besluttet at give godt 9 millioner kroner til 35 idrætsprojekter for overvægtige børn fordelt over hele landet.

Modtagerne er en række idrætsforeninger, som har udarbejdet idrætsprojekter tilpasset overvægtige børn. Spændvidden i projekterne er stor og omfatter såvel særlige idrætstilbud til overvægtige børn, som efteruddannelse af de frivillige ledere. 

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Med de nye projekter åbner vi idrætsforeningerne, så de overvægtige børn får en chance for at opleve alle de gode ting, som idrætten har at byde på. Idrætten kan give denne gruppe øget sundhed, øget selvværd - kort sagt øget livskvalitet. Det er jo i opvæksten, at de gode idrætsvaner grundlægges for resten af livet. Idræt efter skoletid giver vanskeligt stillede børn mulighed for at opleve glæden ved at dyrke sport og fællesskabet i idrætsforeningerne.”

Socialminister Eva Kjer Hansen udtaler:

”Overvægtige børn har typisk lavt selvværd. De er tit flove over deres vægt og vil ikke vise sig frem. Netop gennem idrætten kan vi hjælpe dem med at bygge et selvværd op - ved at føle glæde ved bevægelse, mærke fællesskabet og simpelthen ved at have det sjovt. Jeg tror helt klart, at idræt efter skoletid er en vigtig nøgle til en bedre tilværelse for overvægtige børn!”
 
Pengene kommer fra puljen ”idræt for vanskeligt stillede børn”, som er rettet til idrætsforeninger. Puljen er på i alt 40 millioner kroner og administreres af Kulturministeriet og Socialministeriet. Til efteråret udmøntes der yderligere midler fra puljen, til gruppen af børn med handicap og børn der er anbragt uden for hjemmet.
 
Læs mere om de enkelte projekter

Yderligere oplysninger:

Michael Winding, tlf. 33 92 35 20 (Kulturministeriet)
Rosa Cedermark, tlf. 33 92 98 28 (Kulturministeriet)
Biørn Bakdal, tlf. 33 92 41 58 (Socialministeriet)