Peter Bysted ny rektor for Danmarks Designskole

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag udpeget direktør Peter Bysted som ny rektor for Danmarks Designskole.

 

Peter Bysted kommer fra en stilling som direktør i Bysted A/S og chef for den svenske Intellecta koncerns kommunikationsområde, der bl.a. omfatter Bysted A/S i København og Bysted AB i Malmø. Peter Bysted etablerede Bysted A/S i 1987 og solgte i 2005 virksomheden til Intellecta.
 
Peter Bysted, 55, er uddannet arkitekt på afdelingen for møbelkunst samt industrielt design på Arkitektskolen i Aarhus, og har i Bysted A/S opbygget en af Danmarks største design- og kommunikationsvirksomheder, der gennem de seneste 20 år har sat sit tydelige aftryk. Designprogrammer for bl.a. Nykredit, Falck og senest DONG Energy er blandt opgaverne, og også det offentlige Danmark har nydt godt af Bysteds erfaring. Her har opgaverne spændt fra identiteten til det danske EU formandskab i 2002 til dansk deltagelse i fire verdensudstillinger – senest EXPO 2005 i Japan.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”Det glæder mig, at det er lykkedes at rekruttere en så kompetent og erfaren person som Peter Bysted til stillingen som rektor for Danmarks Designskole.
 
Han kommer med en meget stor både faglig og ledelsesmæssig erfaring, og han kommer med nogle holdninger til og ambitioner for skolens fremtidige placering i forhold til beslægtede uddannelser og i forhold til erhvervslivet.
 
En vigtig årsag til valget af Peter Bysted er hans ambition om at gøre Danmarks Designskole til et kraftcenter for en langsigtet fornyelse og international orientering af designområdet med kreativitet, samarbejde, udsyn og respekt for mangfoldighed som nøgleord.
 
Det er min klare forventning, at Peter Bysted vil være i stand til at profilere designskolen på en positiv måde i kraft af sit netværk og den respekt, han nyder i både faglige kredse og i erhvervslivet.
 
Samtidig er jeg sikker på, at Peter Bysted er den rette til at fortsætte skolens igangværende udvikling frem mod en akkreditering af bachelor- og kandidat­uddannelse i 2010.”
 
Ansættelsen sker efter enstemmig anbefaling fra et ansættelsesudvalg bestående af afdelingschef Steen Kyed og kontorchef Charlotte Wilhelmsen, Kulturministeriet, rektor Karl Otto Ellefsen, Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, direktør Anders Byriel, Kvadrat A/S, designer MDD Cecilie Manz samt administrationschef Tommy Jensen og lektor Anne-Louise Sommer, Danmarks Designskole.
 
Peter Bysted tiltræder stillingen som rektor for Danmarks Designskole den 1. september 2007.
 
Der indkom 24 ansøgninger til stillingen.
 
Yderligere oplysninger: 
Kontorchef Charlotte Wilhelmsen, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 44 / cwh@kum.dk.