Peter Jensen modtager Kulturministeriets Idrætspris 2007

Kulturminister Brian Mikkelsen uddelte i dag Kulturministeriets Idrætspris ved en reception for årets danske EM- og VM-medaljevindere, som blev afholdt i Dansk Arkitektur Center.

 

Kulturministeriets Idrætspris 2007 gik til:
 
Peter Jensen (trampolinspringer)
 
Peter Jensen har gennem sin karriere vundet et hav af danske og nordiske mesterskaber. Han har opnået en række flotte internationale placeringer bl.a. med deltagelse i OL 2004 og kvalifikation til OL 2008.
 
Ydermere har Peter Jensen gennem projektarbejde undervist børn i ernæring og sundhed, og har desuden via sit store engagement i foreningsidrætten ydet en ekstraordinær indsats for at fremme integrationen.
 
Kulturministeren fremhævede ved overrækkelsen Peter Jensens indsats for at forene eliteidrættens værdier med muligheden for at engagere børn og unge. Under betegnelsen ”Det hele idrætsmenneske” havde ministeren bl.a. følgende at bemærke om årets prisvinder:
 
”Han er ikke blot en rigtig dygtig eliteudøver. Han er også et af de få eksempler på en eliteidrætsudøver, der bruger meget af sin fritid på at engagere sig i socialt arbejde. Han har formået at sætte kød og blod på ideen om eliteudøvere som rollemodeller og om eliteidrættens evne til at være med til at flytte samfundsmæssige grænser”
 
Sammen med hæderen fulgte en check på 200.000 kr. samt et kunstværk af udformet af Jesper Dalgaard. Peter Jensen var indstillet til prisen af Danmarks Idræts-Forbund. 
 
Yderligere oplysninger:
 
Kontorchef Peter Schønning. tlf.: 33 92 35 68
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 33 92 35 98