Rådsmøde for EU's kulturministre

Der skal fjernes hindringer for den fri bevægelighed for kunstnere mellem EU-landene og sættes fokus på udvikling af indhold til nye, interaktive medier.

Det er hovedpunkterne, når kulturminister Brian Mikkelsen mandag den 11. november i Bruxelles fremlægger det danske EU-formandskabs forslag til resolutioner for kommissær Viviane Reding og sine ministerkolleger. De to resolutioner om henholdsvis kunstneres mobilitet og indhold i de nye medier forventes vedtaget på initiativ af det danske formandskab.

     

  • Indhold i nye medier. Resolutionen opfordrer Kommissionen til at undersøge forholdene for indhold i nye medier i de respektive EU-lande med henblik på at få kortlagt rammerne for udvikling af europæiske identitet i de nye medieformer.
  • Mobilitet for kunstnere i EU. Resolutionen skal påpege konkrete problemer i forhold til kunstneres fri bevægelighed mellem EU-landene med henblik på at kunne fjerne hindringerne.

Derudover forventes vedtaget en konklusion om arbejdet med EU’s tv-direktiv, hvor det danske formandskab har opfordret til en fortsat dialog og fremlæggelsen af en tidsplan for det videre arbejde.

Der afholdes en kort pressebriefing efter rådsmødet mandag den 11. november i Rådsbygningens presselokale. Den forventes gennemført ca. klokken 17.30. Det er også muligt at kontakte nedenstående personer.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Per Voetmann, Kulturministeriet 3392 8332 – 4046 3426
Pressechef Jakob Høyer, Kulturministeriet 3392 3598 – 2469 6435