Regeringen privatiserer TV 2

Regeringen har besluttet at sætte mellem 51 og 66 pct. af statens aktier i TV 2/ DANMARK A/S til salg. Det sker bl.a. ved annoncer i danske og udenlandske dag- og fagblade.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Det er en god dag for dansk mediepolitik. Privatiseringen af TV 2 står højt på regeringens ønskeliste, og vi er nu langt om længe nået til det punkt, hvor der efter vores opfattelse er tilstrækkeligt grundlag for at iværksætte salget af aktier i TV 2.

Med salget af TV 2 giver vi stationen en stærkere position på mediemarkedet og vi forbedrer dens mulighed for at lave kvalitets-tv. Vi opnår også en bedre balance mellem offentlige og private medier i Danmark.

Det er også værd at bemærke, at vi afvikler stationens nuværende blandingsfinansiering, der har vist sig uholdbar - dette blev ikke mindst demonstreret i forbindelse med EU-Kommissionens beslutning i statsstøttesagen i maj måned. Vi sparer også danskerne for et trecifret millionbeløb i licens.

Vi har valgt alene at sætte majoriteten af aktierne til salg. Det er den model, som regeringen vurderer bedst sikrer, at TV 2’s hovedkanal også efter privatisering af TV 2 vil være en kvalitetspræget public service tv-kanal. Den valgte salgsmodel giver nemlig regeringen de bedste muligheder for at finde den mest egnede samarbejdspartner, ligesom den sikrer regeringens fortsatte indflydelse på TV 2’s udvikling.”

Interesserede købere bedes rette henvendelse til Kulturministeriets finansielle rådgiver i forbindelse med salget:

Danske Markets
Corporate Finance
Holmens Kanal 2-12
1092 København K.
Att: Torsten H. Jørgensen, telefon 33 44 27 13, e-mail tjr@danskebank.dk eller
Att: Peter Sandfeld Olesen, telefon 33 44 27 29, e-mail psan@danskebank.dk

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Jesper Hermansen: tlf. 33 92 35 18
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen: tlf: 33 92 35 98