Regeringen støtter dansk forberedelse til OL og de Paralympiske Lege med 15 mio. kr.

Corona-krisen og udskydelsen af sommerens OL og de Paralympiske Lege i Tokyo indtil 2021 sætter den danske forberedelse under voldsomt pres. Derfor har regeringen besluttet at give et ekstraordinært tilskud til DIF og Team Danmark til atleternes forberedelse.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Det var en kæmpe skuffelse for de danske atleter og alle danske sportsfans, at sommerens OL og de Paralympiske Lege i Tokyo blev udskudt. Det var dog den helt rigtige beslutning. Udsættelsen sætter de danske OL og PL-forberedelser under massivt pres, når der er endnu et år til atleterne skal i aktion.

Regeringen er derfor klar med en ekstra håndsrækning, så DIF og Team Danmark bl.a. kan støtte atleterne, forlænge kontrakter med trænere og andet idrætspersonale. Nu kan Danmark stille i stærkeste opstilling til kamp for medaljer til næste års OL og Paralympiske Lege.”

Formand for Team Danmarks Frank Jensen siger:

”Team Danmark er taknemmelige for opbakningen til dansk eliteidræt, og atleterne er jublende lykkelige over den håndsrækning, de får i dag. Midlerne gør det muligt for os at holde hånden under atleter, trænere og elitearbejdet i forbundene i en meget svær tid for os alle sammen”

Formand for Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Olympiske Komité Niels Nygaard siger:

”Al eliteidræt er aflyst, og paradokset er, at vi aldrig har haft så meget brug for at samles om noget positivt som nu. Derfor er der mere end nogensinde behov for at hjælpe atleterne, så de kan begejstre os alle med Dannebrog på brystet om et års tid i Tokyo. Dansk idræt er derfor meget ydmyge og taknemmelige for de ekstraordinære donationer.”

Baggrund

Udskydelsen af OL og de Paralympiske Lege i Tokyo til 2021 får en række konsekvenser organisatorisk og økonomisk for Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF). Der er brug for at kunne støtte atleterne yderligere og desuden forlænge kontrakter med trænere og andet støttepersonale, hvis kontrakter for manges vedkommende ville udløbe umiddelbart efter OL og de Paralympiske Lege denne sommer.

Regeringen har derfor besluttet at støtte DIF og Team Danmark med en ekstra-bevilling på 15 mio. kr. målrettet den danske forberedelse.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16