Resultatkontrakt med Hestesportens Finansieringsfond underskrives

Kulturminister Brian Mikkelsen og formanden for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF), Bent Knie-Andersen, underskriver i dag kl. 14.30 på Charlottenlund Travbane, ”Lunden”, en resultatkontrakt for fondens arbejde for perioden 2007 – 2010.

Dermed er HFF den tredie organisation inden for idrættens verden, der underskriver en resultatkontrakt. Resultatmålene er opstillet i fuld overensstemmelse mellem HFF og Kulturministeriet.
 
HFF har til formål at udvikle dansk hestevæddeløbssport og modtager årligt 80 mio. kr. af tips- og lottomidlerne bl.a. til drift og udvikling af væddeløbsbanerne, avlsarbejde, etablering og vedligeholdelse af faste anlæg på banerne samt drift af sportens organisationer mv. Fonden skal desuden tilgodese hundevæddeløbssporten, i det omfang hundevæddeløb afvikles på hestevæddeløbsbanerne.
 
HFF vil i kontraktperioden fokusere på følgende overordnede indsatser:

     

  • Et sundt og bæredygtigt økonomisk fundament
  • Anerkendt kulturtilbud for alle
  • Ansvarlighed og professionalisme.

Under disse overordnede temaer gemmer der sig, at HFF skal arbejde med at sikre børn og unge mod seksuelle overgreb, dopingproblematikken i forhold til såvel heste som kuske og jockeyer, forbedring af sportens omdømme, støtte udviklingen i avlsarbejdet m.m.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”HFF var straks med på ideen om en resultatkontrakt og har med stor entusiasme deltaget i arbejdet. HFF har et godt princip om hjælp til selvhjælp, når de uddeler midler. Resultatkontrakten sætter fokus på mange områder inden for hestevæddeløbssporten og kan dermed bidrage til at øge kendskabet til og fremme interessen for sporten, ikke mindst hos de unge.”
 
Formand Bent Knie-Andersen udtaler:
”Hestevæddeløbssporten i Danmark er inde i en gunstig udvikling. Resultatkontrakten vil medvirke til at sætte fokus på opnåelse af en række konkrete mål frem mod 2010. Efter omlægning af banen i Aalborg og forbedringer af staldanlæggene på Galopbanen i Klampenborg er turen nu kommet til Danmarks førende travbane, Lunden, der over de næstfølgende år vil gennemgå en markant modernisering.”
 
Pressen er velkommen.
 
Yderligere oplysninger:
Martin Østergaard-Nielsen, pressechef, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Peter Schønning, kontorchef, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 68
Bent Knie-Andersen, formand for HFF, tlf.: 40 40 11 66