Schaufuss og Vig Jensen på kulturposter

En balletmester og en tidligere minister skal henholdsvis rådgive de storkøbenhavnske teatre og varetage brugernes vilkår på landets blindebibliotek.

 

Kulturminister Brian Mikkelsen har nemlig beskikket balletmester Peter Schaufuss som nyt medlem af det rådgivende organ for Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab, DST, og tidligere undervisning- og kulturminister Ole Vig Jensen som formand for Brugerkomiteen ved Danmarks Blindebibliotek.

Peter Schaufuss er i dag leder af Peter Schaufuss Balletten og har tidligere været chef for English National Ballet, Deutche Oper i Berlin og Den Kgl. Ballet. I det rådgivende organ for DST afløser Peter Schaufuss tidligere teaterchef Morten Grunwald, der på grund af sit embede som filmkonsulent har måtte takke nej til posten. Udvalget tæller også teaterchef Nikolaj Cederholm, Dr. Dante, og svenske Ingrid Dahlberg, der er leder på den svenske nationalscene Dramaten.

”Det er med beklagelse, at Morten Grunwald ikke kan være en del af udvalget. Men med sin evne til at bryde grænser i kunsten er Peter Schaufuss en glimrende afløser, der tilmed kan tilføre erfaringer fra både provinsen og balletten,” udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

Ole Vig Jensen, 65 år, er i dag adm. direktør for Dansk Oplysningsforbund og tidligere kultur, undervisnings- og kirkeminister. Derudover har den radikale politiker haft en række fremtrædende poster i blandt andet kulturlivet og undervisningssektoren - og er i dag blandt andet formand for Demokratifonden. Som formand for Brugerkomiteen ved Danmarks Blindebibliotek skal han være med til udvikle og varetage bibliotekets arbejde og i særdeleshed brugernes forhold.

”Med sin kolossale indsigt i både kultur og undervisning vil Ole Vig Jensen kunne skabe et godt samarbejde på dette vigtige område,” udtaler ministeren.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer 3392 3598