Seerne får flere digitale tv-kanaler at vælge imellem

Danskerne kan se frem til et større tv-udbud inden for de næste par år.

 

Fra 1. november 2009 vil de tv-signaler, som seerne modtager ved hjælp af almindelig antenne, udelukkende blive udsendt i digital form. Det giver plads til flere tv-kanaler på hver af de sendemuligheder, der i dag benyttes til udsendelse af én tv-kanal. 
 
Radio- og tv-nævnet udbyder i dag samlet til én operatør 4 digitale sendemuligheder med plads til op mod 25 tv-kanaler, afhængigt af om den valgte operatør udover traditionelt tv også vil tilbyde mobil-tv og tv i særlig høj billedkvalitet (HDTV). Inden udgangen af marts måned næste år vil operatøren være valgt. Operatøren vil tilbyde seerne de digitale kanaler i pakker eller enkeltvis mod betaling i konkurrence med de eksisterende satellit- og kabeloperatører. 
 
DR’s og TV 2’s public service-programmer, der allerede i dag kan modtages i digital form, vil fortsat blive udsendt særskilt og uden betaling.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”I dag tager vi et vigtigt skridt mod fremtidens tv. Selvom seerne allerede har mulighed for at se digitalt tv, så betyder de nye digitale kanaler, at vi kan se frem til et større tv-udbud og øget konkurrence mellem de forskellige udbydere. For at sikre at seerne informeres om digitalt tv og at ingen får sort skærm, når der slukkes for de analoge tv-signaler den 31. oktober 2009, har jeg bedt Radio- og tv-nævnet om at iværksætte en offentlig informationsindsats om digitalt tv. Jeg tror, at denne indsats, som det brede politiske flertal, der har truffet beslutning om overgangen til digitalt tv, har afsat 50 mio. kr. til, kan betyde en smertefri overgang, også for dem der ikke interesserer sig så meget for teknik.”
 
Radio- og tv-nævnet offentliggør en af de nærmeste dage et EU-udbud om informationsopgaven. 

Læs også:

Radio- og tv-nævnets pressemeddelelse på dansk og engelsk:

Radio- og tv-nævnet udbyder digitale sendemuligheder og iværksætter informationsindsats om slukning af analogt tv (pdf)

Danish Radio and Television Board tenders digital tv multiplexes and initiates information campaign on the shutdown of analogue television (pdf)
 
Yderligere oplysninger:
Afdelingschef Jesper Hermansen, tlf. 33 92 35 18
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 33 92 35 98