Sky og Talpa købte nye radiokanaler

Danske radiolyttere får to nye radiokanaler, der i dag blev solgt på en auktion i Bruun Rasmussens Kunstauktioner i København. De nye ejere blev Sky Radio A/S og Talpa Radio International B.V., der snarest muligt vil sende to nye landsdækkende radiokanaler i æteren.

Selve auktionen blev et tæt opløb mellem de i alt otte medieselskaber, der havde tilmeldt sig og erklæret sig interesserede i at købe den femte eller den sjette radiokanal. De endelige købere blev:

     

  • Den femte landsdækkende radiokanal blev solgt til Sky Radio A/S, der i forvejen driver radio i flere byer i Danmark. Den endelige pris blev på 54. mio. kr. om året.
  • Den sjette landsdækkende radiokanal blev solgt til hollandske Talpa Radio International B.V. Den endelige pris blev på 22,5 mio. kr. om året.

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over salget af de to nye radiokanaler og kalder det ”en historisk dag for dansk radio”:

”Endelig får lytterne flere valgmuligheder, når de vil høre landsdækkende radio. DR har alt for længe haft monopol på radioområdet, og det er i dag blevet brudt. Jeg glæder mig til at høre de nye radiokanaler og forventer god konkurrence og mere frihed og mangfoldighed i dansk radio,” udtaler ministeren.

Udover den ovenstående afgift skal de nye ejere betale en såkaldt variabel afgift afhængig af omsætningen. Afgiften er fem pct. af omsætning over 100 mio. kr., 10 pct. af omsætning over 150 mio. kr. samt 15 pct. af omsætning over 200 mio. kr.

Det forventes, at de to nye radiokanaler kan sende fra efteråret, hvor frekvenserne er klar. Herefter skal de nye ejere sende de nye radiokanaler i æteren senest et halvt år efter.

Yderligere oplysninger:

Jakob Høyer, pressechef i Kulturministeriet        3392 3598
Lars M. Banke, kontorchef i Kulturministeriet      3392 3507