Slukning af det jordbaserede analoge tv-signal

Natten mellem lørdag den 31. oktober og søndag den 1. november slukkes der for det jordbaserede analoge tv-signal i hele Danmark. Med slukningen overgår Danmark helt til digitalt jordbaseret tv.

Begivenheden er en omfattende teknisk og informationsmæssig øvelse, som har været under forberedelse af mange gennem det sidste år. Sekretariatet for Det Nye Tv-signal har sammen med en lang række interessenter arbejdet for at informere den danske befolkning om skiftet for at undgå sort skærm hos danskerne i morgen.

Se www.detnyetv-signal.dk for yderligere information

Når det jordbaserede sendenet åbner i morgen, er der 40 digitale jordbaserede tv-kanaler, hvoraf 9 af dem er free-to-air (gratis), og 31 er betalings-tv, som skal konkurrere med kabel- og satellit-tv-platformene. 
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
”Med skiftet fra analog til digitalt jordbaseret tv siger vi farvel til en æra, der har varet i 60 år. Statsradiofonien startede sine første analoge forsøgsudsendelser tilbage i 1949, og her står vi nu i dag i 2009 og er klar til at træde fuldbyrdet ind i den digitale tv-tidsalder.
 
Vi er gået fra at lytte til radio til at se sort-hvid fjernsyn. Vi er gået fra at se sort-hvid fjernsyn til at se farve fjernsyn. Vi er gået fra at se én kanal til at have et bredt udbud af kanaler at vælge imellem. Og nu – nu siger vi endeligt farvel til jordbaseret analogt tv.
 
Overgangen til digitalt tv er et tv-historisk øjeblik. Fremover får danskerne en række nye muligheder for at få nye tv-oplevelser, bl.a. bedre billedkvalitet og flere kanaler. En ny tv-tidsalder begynder i dag. Tillykke til hele Danmark."
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Afdelingschef Jesper Hermansen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 18