Sportsåret markedsfører Danmark

Sportsåret 2009 uddeler 817.000 kroner til markedsføring af Danmark og danske værdier i forbindelse med en række sportsbegivenheder i Danmark i 2009.

Når Sportsåret 2009 om få dage sættes gang, er der ekstra penge i posen til en god håndfuld af de næsten 50 internationale sportsbegivenheder, der næste år finder sted i Danmark. Pengene kommer fra Sportsårets aktivitetspulje og uddeles til de bedste internationale markedsføringsinitiativer i forbindelse med Sportsårets mange begivenheder.
 
Det er Dansk Sejlunion, Frederikshavn Events, Wonderful Copenhagen, Dansk BordTennis Union og Dansk Taekwondo Forbund, der skal tiltrække journalister og skabe international omtale af Danmark som sporteventnation. 

Mangfoldighed er et plus  

"Sportsåret 2009 er et vigtigt projekt, der kan være med til at få Danmark placeret på idrættens verdenskort. Vores mål er, at vi via sportsbegivenhederne i Danmark næste år får gjort opmærksom på Danmark og danske kvaliteter over for den samlede verdenspresse,” siger kulturminister Carina Christensen.

"Jo mere international medieinteresse, der er for Sportsårets begivenheder, desto større er muligheden for at kunne fortælle de mange positive historier om Danmark som en førende international sportseventnation. Det er derfor vigtigt, at begivenhedernes mediemæssige potentiale udnyttes bedst muligt. På sigt kan det nemlig betyde, at endnu flere internationale begivenheder lægges i Danmark," siger direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov.

Sportsåret 2009

I løbet af de næste måneder uddeles yderligere godt 1 million kroner til de bedste markedsføringsideer i forbindelse med sportsbegivenheder i 2009.
 
2009 er udpeget af regeringen til sportsår i Danmark. Knap 50 internationale sportsbegivenheder og -kongresser vil blive afviklet over året rundt om i landet med IOC-kongressen i København til oktober som den absolut største. Alle begivenhederne vil tilsammen brande Danmark nationalt og internationalt som en stærk sportseventnation under mottoet ”Inviting the World of Sport”. Se den samlede eventliste på www.sporteventdenmark.com

For yderligere information

Christian Ankerstjerne, Projektleder for Sportsåret 2009, tlf. 30 51 00 96

Se de støttede projekter herunder:

Onlinetracking gør det nemmere at følge sejlbegivenheder

Dansk Sejlunion står bag afholdelsen af ikke færre end 7 internationale mesterskaber i det kommende år. For at gøre det nemmere for tilskuere på land og ikke mindst de mange sejlsportsinteresserede i resten af verden får Dansk Sejlunion midler til at etablere onlinetracking ved udvalgte begivenheder. For at koordinere de mange begivenheder ydes der ligeledes støtte til at ansætte en fælles presseansvarlig. I alt tildeles Dansk Sejlunion 250.000 kroner.

Pr-aktiviteter skal give masser af foromtale af VM i Taekwondo

Skal den taekwondointeresserede presse gøres opmærksom på, at det er i Danmark, der afholdes VM næste gang – ja så er det smartest at møde dem der, hvor de er. Nemlig til andre taekwondoarrangementer. For på den måde at skabe mest mulig foromtale af VM i taekwondo yder Sportsåret 2009 støtte til en målrettet udadvendt pr-aktivitet. Målet er at sætte rekord i antallet af akkrediterede mediefolk. I alt får taekwondoforbundet 200.000 kroner til international pr. 

Bike City Copenhagen på verdenskortet

Danmark er cyklernes land, og de to world cup-afdelinger i København i løbet af 2009, BMX Super Cross i maj og banecykling i februar, er alle tiders anledning til at fortælle omverdenen om vores helt særlige cykelkultur. Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen i samarbejde med Dansk Cykel Union og Dansk Motor Union står bag pr-arbejdet, og det får de i alt 116.000 kroner til. 

Scholarships skal tiltrække udenlandske journalister til bordtennisturnering

Der er tilmeldte fra 29 lande, når Frederikshavn Arena slår dørene op for verdens bordtenniselite til en Pro Tour-afdeling i bordtennis – og den hjemlige elite står klar til at tage varmt i mod gæsterne. For at sikre den internationale presses opmærksomhed på arrangementet inviterer Dansk BordTennis Union pressen forbi på et ugelangt scholarship. I alt giver Sportsåret op til 100.000 kroner til dette projekt.

Bueskydning rammer hjertet af København

En world cup-finale i bueskydning plejer ikke at være en publikumsmagnet, men når arrangementet flyttes til Nyhavn, skal det nok vække opmærksomhed og give fokus på kongeriget Danmark. For at sikre at historien bliver fortalt og bemærket i udlandet, tildeles Wonderful Copenhagen, der står bag projektet i samarbejde med Dansk Bueskydningsforbund, i alt 81.000 kroner.

Floorballturnering giver fokus på Danmark som energirigtig nation

Når man alligevel har journalister i landet for at følge en sportsbegivenhed, er det alle tiders lejlighed til at vise dem den del af vores land, der ligger uden for sportshallen. Den tanke har de tænkt i Frederikshavn, og i efteråret 2009 – når hele verdens fokus alligevel er vendt mod FN’s klimakonference i Købehavn vil Frederikshavn Events invitere journalister forbi det nye mega-solenergi-anlæg i Strandby. Til dette projekt giver Sportsåret op til 70.000 kroner afhængigt af antallet af interesserede journalister.