15/04/2010

Springfrøpris uddeles for første gang

Torsdag den 15. april kl. 12.00 uddeler Kulturministeriet og Undervisningsministeriet for første gang Springfrøprisen. Prisen belønner nytænkende og kreative projekter inden for de praktiske/musiske fag i folkeskolen.

Vinderne af Springfrøprisen 2010 fra Peder Syv Skolen opfører Peter Pan.

100 elever møder op i Undervisningsministeriet for at modtage diplom og priser på i alt 50.000 kroner. Ud over at modtage priserne optræder vinderne af førsteprisen med sang og dans fra musicalen Wendy og Peter Pan, der indbragte dem førsteprisen i Springfrøprisen 2010.

De tre vindere af Springfrøprisen 2010

Førsteprisen på 25.000 kroner går til Peder Syv Skolen i Viby Sjælland for musicalen ”Peter Pan”.

Andenprisen på 15.000 kroner går til Holbergskolen i København for billedkunstprojektet ”Andre Landskaber”.

Tredjeprisen på 10.000 kroner går til Søndermarksskolen på Frederiksberg for billedkunstprojektet ”Snail Mail”.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

"Det er vigtigt, at vi giver børn og unge i hele landet mulighed for at møde kulturen og få kunstoplevelser af høj kvalitet. Vi skal give dem mulighed for at få indsigter og kompetencer, der gør dem til hele mennesker. I den sammenhæng spiller skolen og en inspirerende undervisning i praktiske og musiske fag en vigtig rolle. Derfor er det godt, at vi nu med Springfrøprisen kan præmiere og fremhæve de bedste kunstneriske skoleprojekter. Elevprojekter, der viser, hvordan børn udvikler sig gennem æstetiske læringsprocesser, og projekter, som samtidig vækker børnenes glæde ved at udtrykke sig kreativt."

Undervisningsminister Tina Nedergaard siger:

"De projekter, der i dag er blevet belønnet med Springfrøprisen, vidner om stor kreativitet rundt omkring på skolerne. Det er dejligt at se. Med prisen får vi sat spot på de gode eksempler inden for de praktiske/musiske fag, og de gode eksempler kan forhåbentlig inspirere andre skoler."

Læs mere og se video fra overrækkelsen på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Om Springfrøprisen

Kulturministeriet og Undervisningsministeriet har stiftet Springfrøprisen med følgende priser: førsteprisen: 25.000 kroner, andenprisen: 15.000 kroner og tredjeprisen: 10.000 kroner.

Springfrøprisen uddeles af de to ministeriet hvert år frem til 2014. Prisen går til skoler, der gør noget særligt inden for de praktiske/musiske fag.

Springfrøprisen er opkaldt efter planten springbalsamin, der har gule blomster. Navnet “Springfrø” stammer fra de modne frø, som med stor kraft springer ud af frøbælgen ved den mindste berøring. Frøene kan springe flere meter.

Vurderingskriterier for Springfrøprisen

Vinderprojekterne skal først og fremmest kunne inspirere andre lærere og elever i deres arbejde. Der er i vurderingen lagt vægt på, at projekterne opfylder Fælles Mål for de praktiske, musiske og kunstneriske fag på nye og spændende måder.

Yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder Karen Ormstrup Søndergaard Undervisningsministeriet, tlf.: 33 92 50 00

Presse- og kommunikationsmedarbejder Dorthe Skaaning Mathiesen Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21