07/01/2017

Stinna Tange Kaastrup snuppede Kulturministerens Handicapidrætspris 2016

Dressurrytter Stinna Tange Kaastrup blev ved aftenens sportsgalla hyldet for sine flotte præstationer ved årets Paralympiske Lege i Rio.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Stinna Tange Kaastrup formår at sætte fokus på handicapidrætten på olympisk vis. Ved årets Paralympiske Lege i Rio vandt Stinna to bronzemedaljer i dressurridning. Udover at være eliteatlet er Stinna endvidere engelskstuderende på SDU. Stinna er en fantastisk ambassadør for parasporten og dansk eliteidræt – hun er en inspirationskilde og er om nogen en værdig vinder af årets pris.” 

Stinna Tange Kaastrup er blevet indstillet af tre organisationer til Kulturministerens Handicapidrætspris 2016. Team Danmark, DIF og Dansk Handicaporganisationer har alle indstillet Stinna Tange Kaastrup for hendes sportslige kraftpræstationer ved de Paralympiske Lege i Rio. Stinnas olympiske præstation er endnu mere imponerende, når det tages i betragtning, at hun på under et år udviklede det medaljevindende partnerskab med sin hest Smarties. Stinna har op til de Paralympiske Lege udvist en usædvanlig sportslig dedikation og er i besiddelse af en smittende positiv indstilling til udfordringer og omverdenen. Stinna er født uden ben, hvorfor Stinna bruger to piske i stedet for sine manglende ben til at styre hesten. 

Kort om prisen

Kulturministerens Handicapidrætspris hylder hvert år personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Ud over Stinna Tange Kaastrup, var skiløber Arne Christensen og parabordtennislandsholdets træner Christoffer Petersen nomineret til årets pris.

Prisen blev overrakt af kulturministeren den 7. januar 2017 på Sport2016 afholdt i Jyske Bank Boxen. Med prisen følger ikke alene æren, men også 100.000 kroner. 

Yderligere oplysninger

 

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16