Støtte til projekter i Kulturregion Fyn

Kulturministeren støtter fynske projekter med mere end 800.000 kr.

I forbindelse med den eksisterende kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn har kulturminister Per Stig Møller besluttet at støtte fire forskellige udviklingsprojekter på Fyn med i alt 833.000 kr. Kulturregion Fyn består af et tværgående samarbejde mellem alle 10 fynske kommuner.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Høj kvalitet i kulturtilbuddene er en vigtig kilde til viden, almen dannelse og samhørighed rundt om i landet. Kulturregion Fyn har taget initiativ til en række gode kulturprojekter, som jeg er glad for at støtte. Moderne dans for nye målgrupper og en uropførelse af operaen ”Agnete og havmanden” vil sammen med et projekt for skolebørn, hvor gamle sagn vækkes til live, give fynboerne muligheder for at stifte bekendtskab med ny spændende kultur i lokalområdet.”

Udviklingsprojekterne:

     

  • To danseprojekter, der på hver sin måde præsenterer moderne dans for målgrupper, der ellers kun i begrænset omfang kender og bruger moderne dans.
  • Projektet ’Gamle Fynske sagn fortalt ind i nutiden’, hvor bl.a. sagnet om Marsk Stigs begravelse i Stubberup Kirke vækkes til live med deltagelse af en række skoleklasser.
  • Uropførelse af Hilda Sehesteds opera ”Agnete og Havmanden”, som giver alle interesserede mulighed for at høre musikken til denne hidtil ukendte opera.

Yderligere oplysninger:

Presse- og kommunikationsmedarbejder Karen Dyssel
Kulturministeriet, tlf.: 33 92 29 99

Projektleder Stine Keiding
Kulturregion Fyn, tlf.: 65 51 28 19