STOR UDSTILLING AF PER KIRKEBY ÅBNER PÅ TATE MODERN I LONDON

Kulturministeren deltager i dag i åbningen af en stor retrospektiv udstilling med den danske kunstner Per Kirkeby på Tate Modern i London.

 

Det er første gang nogensinde, at Tate Modern viser en retrospektiv udstilling med en nulevende kunstner fra Norden. Udstillingen omfatter mere end 130 værker af Per Kirkeby fra midten af 60’erne til 2008, og vises i 10 rum på Tate Modern. Udstillingen er ledsaget af et fyldigt katalog, hvis tilblivelse er støttet af Kulturministeriet.
 
Per Kirkeby (født 1938) er en af Danmarks mest internationalt anerkendte kunstnere med en stor og alsidig produktion bag sig bl.a. som maler, skulptør, forfatter og grafiker. Kirkebys værker har været vist på adskillige separatudstillinger verden over, og mange værker findes i store internationale samlinger, blandt andet på Tate Modern i London og Metropolitan Museum of Art i New York. Per Kirkeby er for nylig fyldt 70 år, hvilket blev fejret i Danmark med en stor retrospektiv udstilling på Louisiana, hvor over 200.000 besøgende fik lejlighed til at stifte bekendtskab med hans værker. 
 
Tate Modern i London er et af verden mest prestigefyldte og velbesøgte museer for moderne kunst. Museet åbnede i 2000 i et nedlagt elværk ved Themsen, og har i dag mellem 7 og 8 mio. besøgende.
 
Udstillingen med Per Kirkeby åbner for publikum onsdag den 17. juni, og varer til den 6. september 2009 Udstillingen er kurateret af Tate Modern kurator Achim Borchardt-Hume på grundlag af et omfattende researcharbejde.
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98