Succes for kulturens EU-formandskab

Den kulturpolitiske del af det danske EU-formandskab havde i dag sin sidste større opgave, da kulturminister Brian Mikkelsen forelagde de samlede resultater af de sidste godt seks måneders arbejde for Europa-Parlamentets udvalg for kultur, ungdom, uddannelse, medier og sport i Bruxelles.

Kulturminister Brian Mikkelsen koncentrerede sig om nogle få temaer på resultatlisten for kulturens del af det danske EU-formandskab. Først og fremmest redegjorde han for bestræbelserne på at koordinere EU-landenes indsats i kampen mod doping – bl.a. med udgangspunkt i EU-sportsministerkonferencen i Århus i november. Herefter redegjorde han for arbejdet med at få EU til at skabe bedre rammer for produktionen af indhold i de nye medier - bl.a. med udgangspunkt i konferencen om netop indholdsproduktion i nye, interaktive medier i København i sommer.

”Vi er nået langt i det danske EU-formandskab – ikke mindst i forhold til at få sat dopingbekæmpelse og interaktivt medieindhold på dagsordenen. For de nye medier har vi vedtaget en rådsresolution, der kan være med til at styrke indholdsproduktionen i de europæiske lande. Og EU-landene vil stå sammen og gå forrest i bekæmpelsen af doping i idrætten,” udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

Yderligere oplysninger:

Per Voetmann, kontorchef i Kulturministeriet 3392 8332 / 4046 3426
Jakob Høyer, Pressechef i Kulturministeriet 3392 3598