Tæskehold skal hjælpe de frivillige

Det skal være lettere at være frivillig i det danske idrætsliv.

Det mener kulturminister Brian Mikkelsen, der derfor har nedsat et såkaldt tæskehold til at skabe bedre rammer for det frivillige arbejde i foreningslivet. Tæskeholdet skal blandt andet præcisere, prioritere og overvåge gennemførelsen af forslag, der kan fjerne eller smidiggøre love og regler, som er besværlige for Danmarks frivillige.

”Jeg er glad for at kunne præsentere det tæskehold, som jeg varslede kort efter min tiltrædelse. Og jeg ser frem til, at ”tæskeholdet” får ryddet op i unødige love og regler, så foreningsfolk kan bruge deres tid på aktiviteter og ikke kontorarbejde. Det vil være et godt skridt på vejen mod at indfri regeringens ønske om at skabe bedre vilkår for idrætten og andre frivillige,” udtaler kulturministeren.

Tæskeholdet får repræsentanter fra landets store idrætsforbund, de relevante ministerier og skal ledes af Jørn Sørensen, der som radikal borgmester i Holbæk har flere års erfaring med det frivillige foreningsliv. Blandt andet har han i seks år været formand for Holbæk Bold- & Idrætsforening ved siden at sit politiske arbejde. Derudover er der følgende medlemmer af arbejdsgruppen, der skal komme med forslag til prioriteringer inden sommerferien og overvåge realiseringen af arbejdet frem til 2003.

     

  • Formand Kai Holm, Danmarks Idræts-Forbund
  • Formand Søren Møller, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger
  • Formand Peder Bisgaard, Dansk Firmaidrætsforbund
  • Repræsentanter fra Social-, Undervisnings- og Kulturministeriet

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer 3392 3598
Kontorchef Søren Riiskjær tlf. 3392 9832 eller 2342 3690