Tegneserie om ophavsret sendes til skoler og gymnasier

Kulturministeriets tegneserie om ophavsret, som blev udgivet i august 2004, sendes nu til landets folkeskoler, handelsskoler og gymnasier.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Udviklingen siden hjemmesiden infokiosk.dk blev lanceret i marts 2004 har vist, at der fortsat er et stort behov for at informere særligt de unge om, hvad de må og ikke må, når de vil kopiere musik og film.

Jeg har derfor taget initiativ til, at den meget populære tegneserie om ophavsret sendes til landets folkeskoler, gymnasier og handelsskoler. Mit ønske er, at de unge vil se tegneserien som en sjov og let måde at få viden om, hvad der er tilladt, når der gælder digital kopiering.”
 
Tegneserien blev sendt til landets biblioteker i august og har vist sig at være meget efterspurgt. Med udsendelsen til landets skoler og gymnasier er tegneserien oppe på at være trykt i ca. 230.000 eksemplarer.
 
Tegneserien, der er lavet af Thomas Thorhauge, downloades derudover hyppigt fra hjemmesiden www.infokiosk.dk - Kulturministeriets ophavsretshjemmeside, der har til formål at øge kendskabet til og udbrede forståelsen for de ophavsretlige regler.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 33 92 35 98
Kontorchef Peter Schønning, tlf. 33 92 35 68