Tidligere dopingmisbruger vinder Kulturministeriets Idrætspris 2010

Kulturministeren har i dag offentliggjort, at Kulturministeriets Idrætspris 2010 går til foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen.

Kulturminister Per Stig Møller uddeler Kulturministeriets Idrætspris 2010. Vinderen er tidligere dopingmisbruger og foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen. Foto: Anthon Unger.

Download billede. Husk at kreditere fotografenFoto: Anthon Unger / POLFOTO.

Prisen uddeles en gang årligt for en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden. Ditlev Traasdahl Madsen modtog prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Ditlev Traasdahl Madsen er indstillet af Anti Doping Danmark for at supplere ADD’s arbejde på motionsdopingområdet på fornem vis, herunder gennem afholdelse af foredrag om sit tidligere steroidmisbrug.

Ditlev Traasdahl Madsen holder foredrag og fortæller åbenhjertigt og med stor ærlighed om sine motiver til at begynde at bruge steroider, om årene som aggressiv og kriminel misbruger samt om sit liv i dag som handicappet, fordi han ønsker at advare de unge mod at træffe de samme valg, som han gjorde.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Jeg har valgt, at årets Idrætspris skal gå til Ditlev Traasdahl Madsen, fordi han har ydet en ekstraordinær samfundsrelevant indsats inden for bekæmpelse af dopingmisbrug. Han er en værdig modtager af prisen, fordi han evner at tage sine erfaringer fra dopingmisbrugets skyggeside og bruge dem konstruktivt til at kæmpe for at undgå, at andre kommer i samme situation.”

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008) og idrætsforeningen B 1909 (2009).

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Michael Jannerup
tlf.: 33 92 35 98 / 24 69 64 21

Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen
tlf.: 33 92 35 68