Tilfreds minister: Historiens Dag var en succes

Der blev fortalt historier fra alle byer, skove, bygninger og bakker i det ganske land. Næsten 700 historier i alt. Og omkring 45.000 danskere lyttede med.

 

Det viser en foreløbig opgørelse fra Kulturarvsstyrelsen over antallet af danskere, der tog imod udfordringen om at komme ud i historien på den første Historiens Dag. Tallet bygger på de tilbagemeldinger, som nu kommer ind fra de ca. 260 arrangører. Alle arrangører er blevet bedt om at sende besøgstal ind hurtigst muligt efter arrangementet.
 
Langt de fleste melder ikke bare om pæne besøgstal på Historiens Dag, men om særdeles vellykkede arrangementer og meget tilfredse gæster. Mange arrangører fortæller Kulturarvsstyrelsen, at de med glæde kunne konstatere, at Historiens Dag trak gæster til, som de normalt ikke så. Det gennemsnitlige deltagerantal var på 173, på basis af meldingerne fra de første 50 arrangører. Heri er også medregnet to arrangementer, der slet ingen besøg fik, og et enkelt arrangement med kun en enkelt gæst. Største trækplastre blev de arrangementer, der henvendte sig til børnefamilier, og hvor der også var noget aktivitet forbundet med fortællingen, fx et værksted, demonstrationer eller smagsprøver.

Kulturminister Brian Mikkelsen er særdeles tilfreds med fremmødet:

”Det må siges at være en succes, og det er langt over, hvad jeg havde forventet. Den første Historiens Dag har vist, at danskerne ikke er ligeglade med vores fælles kulturarv, vi vil gerne høre vores fælles historie. Det er selvfølgelig kedeligt, at nogle få har gjort en frivillig indsats forgæves eller fået meget lidt ud af det, men alt kan ikke lykkes, når man laver skattejagt med næsten 700 poster over hele landet.”
 
Kulturministeren vil nu overveje, om han igen vil tage initiativ til at bede Folketinget om tilslutning til at gøre Historiens Dag til en årligt tilbagevendende begivenhed. Det vil blandt andet ske på baggrund af den evaluering af Historiens Dag, som nu går i gang.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598