To jubilæer på Den Danske Filmskole

”Det er ikke virkeligheden, der interesserer os, men blikket på virkeligheden.” Sådan siger TV-Uddannelsens leder, Arne Bro om uddannelsen, der har 20-års jubilæum i år.

I år har TV-uddannelsen på Den danske Filmskole 20-års jubilæum. Det fejrer skolen med en bogudgivelse (20 år/10 generationer) og en stor reception for samtlige tidligere elever på uddannelsen, lærere og branchefolk. Det sker tirsdag 27. november på Filmskolen i København. 

Filmskolens TV-uddannelse har udklækket nogle af dansk dokumentarfilms mest markante og prisbelønnede instruktører. Senest f.eks. Mira Jargil, som i år vandt prisen for verdens bedste filmskoledokumentar med ”Den Tid Vi Har (2011).

Skolens rektor, Poul Nesgaard, har også 20-års jubilæum i år. Nesgaard var med til at optage det første hold elever på TV-uddannelsen tilbage i 1992, lige inden sin tiltrædelse som rektor. 

Kulturminister Uffe Elbæk siger: 

”Jeg er meget stolt over den udvikling, som dansk dokumentarfilmsproduktion gennemgår disse år. Genren oplever både stor publikumsfremgang, og får stor international anerkendelse. TV-uddannelse på Filmskolen er frontløbere i denne udvikling, og derfor vil jeg ønske et stort tillykke med jubilæet med vished om, at dansk dokumentarfilm også i fremtiden vil tage teten i udviklingen af genren. 

I samme ombæring vil jeg også ønske Filmskolens rektor, Poul Nesgaard, et stort tillykke med sit 20-årsjubilæum. Filmskolen har under Poul Nesgaards ledelse gang på gang formået at give dansk film stor international succes. Det vidner om, at Filmskolen til stadighed er i stand til at uddanne filmfolk, der kan udvikle branchen, og samtidigt har Filmskolen sat sit præg på nye områder som eksempelvis animation og computerspil.” 

Besøg Filmskolens hjemmeside og læs bl.a. mere om TV-uddannelsen

På Filmskolens hjemmeside kan du se eksempler på skolens elevers film