To millioner til dansk musikfremstød

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at støtte Discover Denmark! – en af de største danske musikfremstød på den internationale scene nogensinde – med to millioner kroner.

Discover Danmark! er en storstilet eksportkampagne, som bliver indledt på baggrund af, at Danmark for første gang har fået tildelt hovedrollen som vært ved åbningen af den prestigefyldte musikmesse MIDEM i Cannes fra den 25. – 29. januar 2004.

Værtsskabet udgør en oplagt mulighed for at profilere dansk pop- og rockmusik. Og de danske musikere, som skal repræsentere Danmark ved åbningsshowet, bliver Kashmir, Kira and the Kindred Spirits, Mew, NU, Outlandish, Safri Duo, Swan Lee og Tim Christensen.

Derudover vil også danske DJ’s som FILUR, Artificial Funk og Kenneth Bager spille en stor rolle på lounge-scenen, hvor også Pernille Rosendahl fra Swan Lee og Nellie Ettison vil gæste som DJ’s.

Kulturministeren udtaler om baggrunden for støtten:

"Et dansk værtsskab for åbningsaftenen på MIDEM 2004 giver dansk musik den maksimale synlighed over for messens deltagere. Talentmassen blandt danske musikere er stor, og mange danske bands har i øjeblikket internationalt potentiale. Jeg er glad for at kunne give dem en hjælpende hånd til forhåbentlig mange gode udenlandske kontrakter."

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 33 92 35 98