TOGTET kommer

Fra den 20. til den 31. juli vil tre af Danmarks største vikinge- og middelalderskibe sætte sejl på TOGTET – en ny dansk kulturhistorisk festival.

TOGTET 2013 lægger til i Roskilde, Orø, Rørvig, Kalundborg og Korsør. Gennem koncerter, rollespil, madoplevelser, debatter, poetry-slam, lege og udstillinger i byens rum genoplives de danske konger, pilgrimme, vikinger og korsriddere.

Ud over boder, vikinge- og middelaldermad, mjødbrygning og meget mere, vil festivalen også få besøg af Jokeren, der læser op fra det historiske værk, Saxo; Niels Skousen der synger sit kvad om Knud Lavard, Ib Michael der fortæller om sin research om middelalder, Valravn der spiller elektronisk folk, poetry-slam over vikingeord, grafittikunstnere, der vil spraymale Danmarkshistorien og meget, meget mere...

Fortæller om da Danmark blev til

TOGTET er et resultat af et samarbejde mellem kulturregionens otte kommuner (Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Ringsted og Sorø), Østdansk Turisme, regionens unikke vikingtids- og middelalderattraktioner, lokale turistorganisationer, små og store virksomheder og hundredevis af frivillige. Med støtte fra Kulturministeriet og Region Sjælland skaber projektet nye samarbejder og sætter fokus på vores fælles historie omkring år 750 – 1250.

I front for TOGTET er de tre mest fantastiske skibe fra perioden: Langskibet Aslak, krigsskibet Havhingsten og middelalderskibet Agnete – de flotteste og mest unikke af deres slags i verden.

Kulturfest i fem havne

Vikingeskibene mødes i Roskilde den 2o. juli og fortsætter derefter til Orø, Rørvig, Kalundborg og Korsør. Hver af de fem havne bliver den fysiske ramme om vikinge- og middelalderaktiviteter tilknyttet netop den del af historien, som kendetegner byen.

Ruten

ErobringsTOGTET i Roskilde, 20. – 21. juli

PilgrimsTOGTET Orø, 22. – 24. juli

TINGET Rørvig, d. 24. juli

KorsTOGTET Kalundborg, 27. – 29. juli

VikingeTOGTET Korsør, 30. – 31. juli 

Læs mere om TOGTET 

Læs mere om projektet Da Danmark Blev til

Se fire film om hvad der venter, når TOGTET kommer  

Om TOGTET

   

 • TOGTET er Danmarks nye kulturhistoriske festival, der løber af stablen fra den 20. – 31. juli på Sjællands kyster.
 • I 12 dage og i fem forskellige havne vil festivalen på forskellig vis sætte fokus på Danmarks historie fra år 750 – 1250. I front for festivalen er en mindre flåde af tre kæmpe, rekonstruerede vikingeskibe, med vikingeskibet Havhingsten i front.
 • Skibene stævner ud fra Roskilde d. 20. juli og lægger til på Orø, i Rørvig, i Kalundborg og Korsør, hvor vikingetidens og middelalderens hektiske liv omkring havnen bliver genoplivet. Undervejs vil kunstnere som WAFANDE, NIELS SKOUSEN, PHARPHAR, JØDEN og Jokeren også stå for nutidens associationer til vikinge- og middelalder
 •  

Om Da Danmark blev til

   

 • Da Danmark blev til – fra vikingekonger til Valdemarer er et 4-årige projekt, der løber fra 2011 til 2014 med fokus på vikingetid og middelalder i regi af Kulturregion Midt- og Vestsjælland.
 • I projektet deltager Østdansk Turisme, otte kommuner, 21 attraktioner, flere forskellige turistorganisationer og hundredvis af frivillige, der arbejder sammen på kryds og tværs i projektet.
 • Projektet skal ikke kun øge den historiske bevidsthed hos lokalbefolkningen, men blandt andet også skabe vækst via øget turisme i samarbejde med Østdansk Turisme – både national og international – gennem en fælles markedsføring af regionens mange kulturhistoriske tilbud.
 • Det sker gennem et omfattende samarbejde mellem aktørerne både gennem forskning, udarbejdelse af nyt skolemateriale omkring den historiske periode, konkrete kulturhistoriske projekter, som eksempel skabelsen af en ny kulturhistorisk festival, TOGTET, der kommer rundt på Vestsjælland i juli og gennem forskning. 
 •