Tre nominerede til Kulturministerens Handicapidrætspris 2016

Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som har gjort en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen overrækkes af kulturministeren den 7. januar 2017 ved Sport2016-showet i Messecenter Herning.

Kulturminister Mette Bock siger:

”De atleter, ildsjæle, klubber og foreninger, der gør en forskel for handicapidrætten i Danmark, fortjener at blive hyldet og fejret. De gør en kæmpe indsats for dansk handicapidræt. De nominerede har skabt imponerende sportslige resultater enten som udøver eller som træner. Jeg glæder mig til at kåre en vinder og fejre dem alle ved Sport2016 i Herning.” 

De nominerede kandidater:

Arne Christensen, skiløber

Er indstillet af Handicapidrættens Videnscenter for sin kraftpræstation ved Arctic Circle Race i Grønland, der med en distance på 160 km er et af verdens hårdeste skiløb. Som den første blinde nogensinde gennemførte Arne i en alder af 62 år det ekstreme skiløb sammen med sine to ledsagere. Arne har deltaget ved de Paralympiske Lege i langrend fem gange fra 1980-1994, og han har som den første blinde dansker gennemført det traditionsrige svenske Vasaløb på 90 km og det norske Birkebeinerrennet på 54 km. Til dagligt arbejder Arne som socialrådgiver på Instituttet for Blinde og Svagsynede. 

Stinna Tange Kaastrup, dressurrytter.

Er indstillet af Team Danmark, DIF og Danske Handicaporganisationer for sine to bronzemedaljer ved de Paralympiske Lege i Rio og sin markante rolle som ambassadør for parasporten i Danmark. Stinna er født uden ben, hvilket kun gør hendes flotte præstation endnu mere imponerende. Hun er med sit unikke talent en fantastisk repræsentant for sporten, og med sit positive og humoristiske sind er hun en inspiration for alle danskere. Sideløbende med at dyrke ridesporten på allerhøjeste niveau studerer Stinna engelsk på Syddansk Universitet, og hun viser herved, hvordan man kan kombinere uddannelse og elitesport. 

Christoffer Pedersen, parabordtennislandsholdets træner. 

Er indstillet af Dansk Handicap Idræts-Forbund for sine flotte resultater som træner og sit fornemme inklusionsarbejde. Christoffer har formået at inkludere parabordtennis atleterne fuldt ud i træningen sammen med det danske ungdomslandshold. Dette har sammen med Christoffers store engagement løftet parabordtennisspillernes niveau betydeligt. Ved årets Paralympiske Lege i Rio blev det således til imponerende resultater med guld i herresingle, en fjerdeplads i damesingle og yderligere plads i ottendedelsfinalen i herresingle.

Med prisen følger en præmie på 100.000 kr.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16