TV 2-privatisering vedtaget i Folketinget

TV 2 er nu formelt klar til privatisering.

Det står klart, efter at Folketinget i dag har vedtaget de to lovforslag – L 211 og L 212 – der skaber rammerne for at omdanne TV 2/DANMARK til et aktieselskab.

 

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti stemte for lovforslagene, Kristeligt Folkeparti undlod at stemme, mens Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten stemte imod.

Lovforslagene er blandt andet fremsat på baggrund af konklusionerne i to konsulentrapporter fra PricewaterhouseCoopers og Danske Bank. Rapporterne fastslår, at der er grundlag for en privatisering af TV 2 – og at det tilmed vil styrke tv-stationens mulighed for at udvikle sig på medieområdet. Et privatiseret TV 2 vil skulle efterleve en række tilladelsesvilkår, herunder nye skærpede mindstekrav for nyhedsudsendelser, børneprogrammer samt danske film og tv-serier.

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over vedtagelsen af lovforslagene:

”Der er sat kryds i dansk fjernsynshistorie i dag. Efter en lang, god og åben debat om privatiseringen, har vi nu skabt rammerne for at danskerne fortsat kan se public service-tv af høj kvalitet på TV 2 – også om 10-15 år. Og med de nye public service-kontrakter og i de fremtidige tilladelsesvilkår fremtidssikrer vi det høje niveau i blandt andet nyhedsudsendelser, dramatik og børne- og ungdomsudsendelser”, udtaler Brian Mikkelsen.

Processen med salget af TV 2 fortsætter til efteråret og bliver koordineret i en styregruppe med repræsentanter fra Kulturministeriet og Finansministeriet. Kulturminister Brian Mikkelsen har lovet Folketingets Kulturudvalg en løbende orientering om processen for salget af TV 2.

Yderligere oplysninger: 

Jakob Høyer, pressechef i Kulturministeriet      3392 3598
Lars M. Banke, kontorchef i Kulturministeriet   3392 9810