Verdenskonference om doping i København

World Anti Doping Agency (WADA) har nu meddelt, at den store verdenskonference om doping i 2003 skal afholdes i København.

Konferencen får deltagelse af ministre, IOC, de internationale specialforbund, nationale olympiske komiteer og aktive idrætsudøvere fra hele verden. Kulturminister Brian Mikkelsen bliver vært for konferencen.

Konferencens hovedtema bliver det nye globale anti-doping kodeks. Det er for øjeblikket sendt til høring hos alle parter og skal finde sin endelige form på konferencen.

Det nye kodeks kan betragtes som en ”grundlov” i kampen mod doping. Det kan blive et effektivt våben, som sikrer, at alle parter overholder de grundlæggende regler (definition, kontrolprocedurer, sanktioner m.v.). Hvis der på konferencen opnås enighed om dette kodeks, vil det være en markant afslutning på det arbejde, Danmark koordinerer under EU formandsskabet.

Konferencen er den første fælles konference mellem regeringer og idrættens organisationer siden konferencen i Lausanne i 1999, som førte til oprettelsen af WADA.

Konferencen skal afholdes marts 2003 i Bella Centeret, og der forventes op mod 1500 deltagere. Danmarks Idræts-Forbund, Anti-Doping Danmark, Københavns kommune og Idrætsfonden Danmark støtter også arrangementet.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Søren Riiskjær tlf. 33 92 98 32, mobil 23 42 36 90.