VINDERNE AF COP KREATIV ER FUNDET

Vinderne af Kulturministeriets store klimakonkurrence for kreative studerende er fundet.

Det skete ved COP Kreativ her i weekenden, hvor kulturminister Carina Christensen overrakte klimaprisen på i alt 100.000 kr. til fire vinderprojekter.

Dommerpanelet bestod af direktør Vigga Svensson fra designfirmaet Katvig, havbiolog, professor Katherine Richardson fra Københavns Universitet og  film- og reklameinstruktør Søren Fauli.

De præmierede projekter var:

I kategorien kreative løsninger:

1. Jesper Jensen fra Glas og Keramikskolen Bornholm, som med udgangspunkt i en lavenergifremstillingsmetode har udviklet en række unikaprodukter i glas.
2. Eik Bjerregaard og Olav Kval fra Arkitektskolen Aarhus med et projekt om biomasse, som udforsker konsekvenserne ved at bruge alger som energi eksemplificeret ved tangparker i Århus Bugt.


I kategorien klimabevidsthed og erkendelse af klimaudfordringen:

1. Philip Dam Roadley-Battin, Gertrud Hejgaard Wiik og Emil Frøge fra Danmarks Designskole med projektet Undskyld til klimaet, hvor almindelige mennesker har mulighed for at sige undskyld til naturen.
2. Christian G. Bjerrum fra Aarhus Teaters Skuespillerskole med forestillingen ”Den der ler sidst”, som er en klovneforestilling om klimaet.


Kulturminister Carina Christensen siger:

”Et meget stort tillykke til de fire vinderprojekter, som på hver deres måde viser, hvor vigtig og uomgængelig kreativitet og nytænkning er for klimaet. Og en varm tak til alle de dygtige og kreative studerende fra vores kunstskoler, som har deltaget i COP Kreativ. For mig var det en stor oplevelse at gå rundt og se de mange spændende og tankevækkende projekter. Jeg håber, at COP Kreativ har været med til at bringe de unges projekter videre frem i verden. Det fortjener de.”

Førstepræmierne ved COP Kreativ bestod af et rejsegavekort på 30.000 kr., andenpræmierne var på 20.000 kr.

I alt deltog 24 projekter fra 12 kreative skoler under Kulturministeriet.

Projekterne blev vurderet ud fra kategorierne ”erkendelse af klimaudfordringen” og ”kreative løsninger”.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Projektleder Julie Haagen, Kulturministeriet, tlf.: 23 65 91 60