RSS er et XML-baseret format til at distribuere indhold. Kulturministeriet tilbyder via kum.dk nedenstående nyhedsfeed til brug i RSS-læsere. Vores RSS-feed indeholder nyheder fra kum.dk, og kan også abonneres på som nyhedsmails.

RSS-feed fra kum.dk

 kum.dk - seneste nyt

Hvad er et RSS-feed?

RSS-feeds giver dig mulighed for nemt og hurtigt at følge med i opdateringer på dine favorithjemmesider, fx kunst.dk. Via RSS-feeds kan du få de seneste overskrifter serveret ét sted "real-time" lige så snart opdateringerne er publiceret uden at skulle surfe rundt på forskellige hjemmesider. Forskellen er til at få øje på, fra en situation hvor du skal klikke dig igennem kunst.dk og andre hjemmesider for at holde øje med dette og hint, kan du nu sætte din RSS-læser til at gøre arbejdet helt automatisk.

Hvad er en RSS-læser?

En RSS-læser er et interface der giver dig overblik over de feeds du abonnerer på. For at bruge RSS-feeds, skal du enten downloade et program med en RSS-læser - fx FeedReader - eller også skal du tilmelde dig en webbaseret RSS-service, fx IGoogle eller NetVibes.

Når først du har valgt en RSS-læser, skal du blot bestemme dig for hvilket indhold du ønsker at abonnere på. Du tilføjer typisk indholdet ved at kopiere RSS-feedets adresse ind i RSS-læseren. Husk at de fleste nye browsere, som fx Internet Explorer og Safari, automatisk tjekker de hjemmesider du besøger for RSS-feeds. Du kan let klikke på det lille RSS-ikon øverst til højre i browseren og tilføje adressen til din RSS-læser.