Departementets mission, vision og værdier

Her kan du læse om Kulturministeriets departements mission, vision og værdier.

Mission

Departementets mission fortæller bl.a. hvorfor departementet er sat i verden, og hvilken særlig rolle vi spiller i den større organisation – nemlig i forhold til ministeriets styrelser og institutioner – og videre ud i den statslige organisation. Missionen er at:

Vi hjælper ministeren med at udvikle og formulere kulturpolitik og fører politikken ud i livet på bedst mulig måde. 

Vision

Departementets vision fortæller hvilke overordnede ambitioner, vi har med vores arbejde: 

 • Vi omsætter med kreativitet og præcision ministerens kulturpolitiske visioner til resultater i samspil med kulturlivet.
 • Vi har fokus på internationaliseringen af kulturen.
 • Vi vil opleves som kompetente og konsistente.

Værdier

Departementets værdier fortæller, hvad det er vi gerne vil kendes for, og hvad der er det bærende i vores daglige virke.  

 • Resultatskabende
  Vi arbejder målrettet og effektivt med de opgaver, vi skal løse. Faglighed og kvalitet er styrende faktorer for os. Vi har det fornødne overblik og er velinformeret om, hvad der rør sig kulturpolitisk og i kulturlivet, så vi kan foretage de nødvendige prioriteringer i vores arbejde.
 • Engagement
  Vi tager initiativ og er på forkant med udviklingen. Det giver entusiasme i vores arbejde og motiverer os til at yde vores bedste. Vi udviser ansvarlighed og loyalitet og er kendt som troværdige samarbejdspartnere.
 • Åbenhed
  Vi fremstår imødekommende og servicemindede. At søge og dele viden er en selvfølge for os. Vi viser hinanden tillid og respekt, og vores omgangstone er præget af omtanke og humor. Vi søger fællesskabet med respekt for forskellighed.