Aalborg Symfoniorkester

Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943 som Aalborg By-orkester, og tæller i sin nuværende form 65 musikere. Til dagligt holder orkestret til i Symfonien i centrum af Aalborg, mens symfonikoncerter gennemføres i det nærliggende Aalborg Kongres & Kultur Center.

I sin egenskab af landsdelsorkester har Aalborg Symfoniorkester et omfattende aktivitetsniveau. Kernen i orkestrets virke er symfonikoncerterne, hvor orkestret i løbet af en sæson præsenterer solister og dirigenter fra den absolutte verdenselite. Dertil kommer kammerkoncerter, pædagogiske koncerter på skoler, koncerter i samarbejde med andre kulturelle institutioner samt offentlige børne- og familiekoncerter.

Aalborg Symfoniorkester spiller også til operaer og balletter. Orkestret akkompagnerer ofte Den Jyske Opera og når Det Kgl. Teater er på turné vest for Storebælt, er det med Aalborg Symfoniorkester i orkestergraven. Orkestret har derfor fået kælenavnet ?Det Kgl. Kapel i Provinsen?. Der ligger selvfølgelig en stor anerkendelse i kælenavnet, og det er selvfølgelig noget vi er stolte af.

Aalborg Symfoniorkester har indspillet adskillige cd?er. Hovedsageligt dansk musik, men også værker af bl.a. Wagner, Litszt, Tjajkovskij og Gershwin. Af det danske repertoire skal fremhæves indspilninger af Carl Nielsen, Vagn Holmboe og ikke mindst de meget anmelderroste indspilninger af Herman D. Koppels orkestermusik. Flere af orkestrets indspilninger er blevet indstillet til diverse priser, og orkestrets udgivelse, Herman D. Koppel vol. 4, vandt i 2004 P2-prisen Danish Music Award i kategorien Årets danske orkesterudgivelse.

Aalborg Symfoniorkester er et aktivt turnéorkester, og har givet koncerter for publikummer i bl.a. Tyskland, Frankrig, Schweiz, Norge og Sverige.

Adresse: Kjellerupsgade 14
9000 Aalborg


Tlf. nr.: 98 13 19 55
Fax: 98 13 03 78