Dansk Landbrugsmuseum

Dansk Landbrugsmuseum er det statslige og nationale museum for landbruget, landbokulturen, landbrugets følgeindustrier og måltidets kulturhistorie.

Dansk Landbrugsmuseum, blev oprettet i 1889, og har i dag til huse på herregården Gl. Estrup, på Djursland. Selve herregården er et andet museum; den selvejende institution Jyllands Herregårdsmuseum, men avlsbygningerne samt de omkringliggende jorde har siden 1969 tilhørt staten og dermed Dansk Landbrugsmuseum. I 1977 blev den første af de nye moderne udstillingsbygninger bygget, siden er to andre kommet til.

Dansk Landbrugsmuseums udstillinger slår bro mellem fortid og nutid, og giver et levende indblik i livet på landet i form af arbejdsscener og interiørs.

Ud over museets bevaring af genstande, er der andre bevaringsprojekter på Gl. Estrup; den Landbrugsbotaniske Have fremviser omkring 400 forskellige gamle danske nytte- og prydplanter og i Æbleplantagerne findes 274 gamle danske æblesorter. På markerne kan man opleve de gamle danske husdyrracer. 

Dansk Landbrugsmuseum

Adresse: Randersvej 4
8963 Auning (Gl. Estrup)


Tlf. nr.: 86 48 34 44
Fax: 86 48 41 82