Syddansk Musikkonservatorium

SDMK tilbyder musik- og musikpædagogiske uddannelser på højeste niveau. SDMK har 260 studerende med en stor procentdel internationale studerende, et halvt hundrede faste undervisere og omkring 80 tilknyttede timelærere. Konservatoriet har til huse på to adresser i Syddanmark i henholdsvis Odense og Esbjerg.

Musikkonservatoriet i Odense

Konservatoriet i Odense har siden udgangspunktet med 11 elever og seks lærere i 1929 undergået en forvandling til en uddannelsesinstitution med ca. 149 studerende. De nuværende bygninger i Islandsgade er løbende blevet udbygget og omfatter nu ca. 2.500 kvm. med sammenspilslokaler, øvelokaler, administration og en koncertsal med plads til 250 tilhørere. Konservatoriets bibliotek drives i samarbejde med Syddansk Universitetsbiblioteks Musikafdeling og rummer blandt andet en jazzsamling, der er enestående i landet.

Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole

Musikkonservatoriet i Esbjerg

Konservatoriet er indrettet i byens monumentale elværksbygning i Kirkegade. Husets koncertsal med 198 sæder regnes blandt Europas bedste til kammermusik i kraft af en enestående akustik. Ud over koncertvirksomhed benyttes husets faciliteter til konferencer, møder, mv. af såvel konservatoriet selv som af andre kulturinstitutioner og samarbejdspartnere. Café Ørsted fungerer som kantine for undervisere, studerende og personale i øvrigt. Men også byens borgere og turister kan nyde en lækker frokost ofte akkompagneret af levende musik.

Syddansk Musikkonservatorium

Adresse: Islandsgade 2
5000 Odense C


Tlf. nr.: 63 11 99 00