Kulturkontakten nr. 1 / 2004

Forfatter: Kulturministeriet
Årstal: 2004
Udgiver: Kulturministeriet
ISBN: 0907-1156
Antal sider: 21
Publikationstype: Magasin
Udgivelsesform: Elektronisk
Akkvisition: Gratis
Introduktion: 

Kulturen i provinsen, provinsen i kulturen

Publikationen Kulturpolitikkens sigtelinjer er indstik i dette nummer af magasinet. Publikationen fremlægger kulturminister Brian Mikkelsen og regeringens bud på en fremadrettet kulturpolitik. Publikationens formål er at præsentere den borgerlige regerings kulturpolitik i en form, som inviterer til dialog med borgerne og kulturlivet.

En af sigtelinjerne er netop at sikre, at befolkningen i alle egne af landet har mulighed for kulturelle og kunstneriske oplevelser af høj karat. Målet er en bedre ligevægt mellem det nationale ansvar og det lokale engagement, sådan at kulturen blomstrer i hele landet.

Kulturkontakten tager denne sigtelinje op ved at rette lyskeglen mod kulturen i provinsen. Vi bringer bl.a. portrætter af ildsjæle i provinsen, og vi spørger: Hvorfor vælger nogle kunstnere at flytte ud på bøhlandet? Vi ser også på kulturinstitutioners betydning for lokalområdet, vi taler centrum vs. periferi med direktør for Horsens Ny Teater Frank Panduro og kaospiloten Uffe Elbæk,vi bringer essayet Vesten for kunsten af museumsdirektør for
Statens Museum Allis Helleland, vi leverer statistik og overblik over uddelingen af den særlige Provinspulje, og vi rapporterer fra kulturministerens ture til Skive og Sorø.

Alt sammen om kulturen i provinsen og provinsen i kulturen. Som Frank Panduro siger i samtalen med Uffe Elbæk: "Når nogle københavnere kommer herover og går rundt og får en ordentlig service og en ordentlig forestilling og måske har sovet på et hotel, eller hvad ved jeg, så udbryder de: Her er jo helt rart at være.Jamen, hvad fanden havde I ellers regnet med?"

Uden for tema finder du bl.a. en klumme af racerkøreren Jason Watt om eliteidrættens vilkår, et portræt af Uddannelsesrådets nye medlemmer og af Den Danske Forfatterskole, der nu er kommet på finansloven. Og så kan du få dig et godt grin med Farshad Kholghis kommentar Smeltepotten. Plus naturligvis sidste nyt fra Kulturministeriets virke: Hvilke projekter er i gang, spørgsmål til ministeren m.m.

PDF-version