Kulturkontakten nr. 3 / 2006

Forfatter: Kulturministeriet
Årstal: 2006
Udgiver: Kulturministeriet
ISBN: 0907-1156
Antal sider: 36
Publikationstype: Magasin
Udgivelsesform: Elektronisk
Akkvisition: Gratis
Introduktion: 

Septemberudgaven af magasinet Kulturkontakten er på gaden med tema om dansk film. I en serie artikler behandler vi spørgsmålet om, hvordan dansk film holder fast i sin åbenlyse succes. Vi har talt med instruktører, producenter, skuespillere og distributører for at finde svaret. Dermed varmer magasinet op til, at kulturminister Brian Mikkelsen i løbet af dette efterår fremlægger sit udspil til en filmaftale, der vil sætte rammerne for statens støtte til dansk film og filmkultur de kommende fire år.

Blandt artiklerne er:

Gensyn med vennerne
Vi har besøgt instruktøren Thomas Vinterberg under optagelserne til hans næste film En mand kommer hjem.
 
En kulturel oliereserve
Interview med instruktøren Anders Østergaard, der stod bag dansk dokumentarfilms hidtil største biografsucces Gasolin’.

Vi skal hæve overliggeren for dansk film!
Zentropas nye producer, Meta Louise Foldager har skrevet klumme til dette nummer. Hun mener, at det netop er nu, der skal flere penge og mere mod til i dansk film,.
 
Dansk film skal fornyes fra undergrunden
Både Filmskolens rektor, Poul Nesgaard og producent Regner Grasten advarer mod succesens sovepudeeffekter, og de har flere bud på, hvordan vi stimulerer kreativiteten og fornyelsen i dansk film.
 
Det perfekte match
Bag om casting. Hvordan kommer de unge og mere ukendte skuespillere gennem nåleøjet og ind på de forjættede rollelister?

Studieånd under pres
Uden for filmtemaet bringer vi bl.a. en artikel om de storsælgende studerende på Kunstakademiets Billedskoler og en skæv beretning fra redaktionen bag Kulturministeriets kanonhjemmeside. Desuden lancerer vi som noget nyt en postkortserie med værker af kunstnere, der i år har modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdsstipendium.

PDF-version