Kulturkontakten nr. 2 / 2007

Forfatter: Kulturministeriet
Årstal: 2007
Udgiver: Kulturministeriet
ISBN: 0907-1156
Antal sider: 44
Publikationstype: Magasin
Udgivelsesform: Elektronisk
Akkvisition: Gratis
Introduktion: 

Tema: Arkitektur - Danmark tur/retur

I juniudgaven af Kulturkontakten sætter vi fokus på arkitektur – både på danske arkitekters arbejde i udlandet og på udenlandske arkitekters projekter her i landet. Hvad er hemmeligheden bag danske arkitekters enorme succes i udlandet, og hvad betyder det, at udenlandske arkitekter i disse år nærmest invaderer Danmark? Vi har talt med tegnestuer, rådgivende ingeniørfirmaer og branchens organisationer.

Blandt artiklerne denne gang er:

Danske arkitekter på udebane
Der findes et særligt dansk brand og en særlig dansk metode, fortæller repræsentanter fra de tegnestuer, vi har talt med, og tre arkitekter giver eksempler på det særligt danske ved at pege på konkrete bygninger i udlandet, hvor danske arkitekter har taget deres tradition med sig.
 
Når det regner på præsten …
Når danske arkitektfirmaer bygger i udlandet, er det ikke kun arkitektureksporten, der nyder godt af det. Det giver en masse dansk følgeeksport af fx ingeniørydelser, byggekomponenter, møbler og indretning. Vi har talt med nogle af dem, der nyder godt af den stigende eksport af dansk arkitektur.
 
Giganternes tumleplads
Arkitekturen er globaliseret. Danske arkitekter bygger mere og mere i udlandet, men bevægelsen går også den anden vej: Aldrig tidligere i Danmarkshistorien har så mange internationale arkitektstjerner lagt vejen forbi Danmark som i disse år. Vi giver et overblik over, hvad de bygger i Danmark.
 
Uden for tema kan du bl.a. læse om, hvad Folketingspartiernes kulturordførere skal lave i deres sommerferie, om nationale opdrag, fribyer for forfulgte forfattere og kuratorernes arbejde med at sætte udstillinger op.
 
Kulturkontakten stopper
Finansieringen af Kulturkontakten via tipspuljen til kulturpolitisk formidling og information bortfalder, og juninummeret er det sidste af i alt 19 i udgivelsesrækken.

PDF-version