Kend dit land

Skolebørn skal i højere grad kende det Danmark, de er en del af. Derfor sender fire ministre 4. klasseelever i busser rundt i hele landet. Projektet ’Kend dit land’ giver fem kommuner mulighed for at deltage i projektet, og kommunerne kan nu ansøge om at være med

 

At kende sit eget land fører til samhørighedsfølelse og fællesskab, giver identitet og bidrager til demokratiet. Kendskab til egen kultur, natur og historie er en god modvægt mod rodløshed og frygt for det fremmede. Hvis Danmark også fremover skal hænge sammen som en kulturel enhed, er det vigtigt, at vi fortsat har en oplevelse af at være ét land beboet af forskellige mennesker.

Kend dit land er et pilotprojekt, der i efteråret vil få 4. klasseelever i fem udvalgte kommuner til at krydse landet i bus for at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie. Alle landets kommuner inviteres til at ansøge om at blive blandt de fem kommuner i pilotprojektet. De udvalgte kommuner får adgang til skræddersyede ruter med en stribe af landets bedste kultur- og naturtilbud for børn. 

Projektet er tværministerielt af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, undervisningsminister Merete Riisager, børne- og socialminister Mai Mercado og kultur- og kirkeminister Mette Bock.