Antennerne Ude - dine ønsker til dansk medieindhold

Antennerne Ude var en borgerinddragende proces, som kulturminister Mette Bock satte i gang for at undersøge, hvilke ønsker befolkningen har til fremtidens danske medieindhold. Der kom over 4.000 bidrag fra borgerne.

Generationerne imellem er forskellene i behov, ønsker og brugen af medier større end nogensinde. Udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix, tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske medieindhold.

Derfor tog kulturminister Mette Bock i maj 2017 initiativ til en åben, offentlig samtale - en borgerhøring - om fremtidens danske medieindhold. 

Inspiration til den kommende medieaftale

Hvad ser du? Hvad lytter du til? Hvor henter du dine nyheder? Hvad vil du gerne have mere af? Hvad vil du gerne have, dine børn ser? Hvad synes du, staten skal støtte udviklingen og distributionen af?

Alle disse spørgsmål og mange flere er blevet stillet og diskuteret for at få befolkningens ønsker og forslag som input til de kommende politiske forhandlinger om en ny medieaftale i 2018. 

Hvis politikerne skal kunne sætte de rigtige rammer for fremtidens danske medieindhold, er der brug for input til hvilket indhold, befolkningen gerne vil have stillet til rådighed og på hvilke platforme.

Antennerne Ude bestod både af fysiske borgermøder på en "generationsrejse" og en digital debat og indsamling på både Facebook-siden på hjemmesiden antennerneude.dk.

Find alle bidrag og læs opsummering af hovedtendenserne på antennerneude.dk

Se videoer om Antennerne ude - blandt andet Mette Boks tak og opsamling  

Læs mere i de nyheder og pressemeddelelser, der er udsendt fra Kulturministeriet i forbindelse med Antennerne Ude