Postkortidéer

På opstartskonferencen d. 21. maj 2013 blev deltagerne opfordret til at aflevere idéer til og meninger om den kommende arkitekturpolitik ved at skrive postkort. Her er et udpluk af det, der blev afleveret.

Postkortideer. Foto: Kulturministeriet

1: Det kræver tværfagligt og tværministerielt mod at lave en god og vedkommende arkitekturpolitik (Schmidt Hammer Larsen arcitets). 

2: Udbyd forskningsmidler til arkitektur som velfærdseksport. Dette fx gennem strategiske forskningsmidler (Katrine Votz KADK). 

3: Undersøg hvilke effekter kulturpolitikken har. Dette fx i Randers, Gentofte eller Aalborg kommune. 

4: Skal politikerne i kommunerne prioritere kvalitet i omgivelserne, kræver det øget viden: 1) Hvad er kvalitet 2) Hvordan sikrer man (Planloven er svag) 3) Hvad er effekterne? Også de målbare!!!!!!!

5: Vedr. fortidsfremtid: Udfordringer efter nedrivning: Der er behov for at skrive ned, hvordan kvalitet efterfølgende sikres.

Vedrørende de privatøkonomiske investeringer: Hvordan kan vi flytte investeringslysten fra samtalekøkkener og velværeværelser? Hvordan sikrer vi kvalitet i private investeringer i boligen? 

6: Kommunalpolitikerne savner mod, når det handler om at sikre arkitektonisk kvalitet vs. At imødekomme pres fra investorerne, der ønsker billige og hurtige løsninger. Politikerne ”ejer” ikke dagsordenen og ”blikket” og deres embedsmænd står svagt. Der er behov for pædagogisk arbejde for at støtte karnevalpolitikerne – Giv dem de gode argumenter! 

7: Tema I: Skab Event. Culture som oplevelsesbyer. Hjælp de stakkels byer i Udkantsdanmark! Tema II: Permakultur er at lave. En slags naturpræst eller shaman (se Garbage Warrior!)

Derfor skab et eksperimentarium. Så folk kan gøre som de vil…

Tilbage til siden med inspiration og videndeling