Debat om fremtidens scenekunst

Kulturminister Mette Bock har igangsat en åben debat, der vil give alle mulighed for at bidrage med forslag og gode idéer til fremtidens scenekunst. Hen over foråret vil debatten foregå på flere forskellige platforme - læs mere her på siden og find ud af hvordan du kan være med i debatten

Kulturminister Mette Bock har igangsat en åben debat, der vil give alle mulighed for at bidrage med forslag og gode idéer til fremtidens scenekunst. Formålet er at få diskuteret, hvad scenekunsten skal kunne i fremtiden. Hvordan får vi større borgerrelevans og mere lokal forankring? Hvordan kan teatrene finde nye former for finansiering, så scenekunsten kan udvikle sig og blive mere økonomisk robust? Og hvordan kan vi sikre en mere smidig og fleksibel støttestruktur i fremtiden? 

Åben debat - ’Dine ønsker til fremtidens scenekunst’

I Facebook-gruppen ’Dine ønsker til fremtidens scenekunst’ inviteres alle interesserede til at debattere scenekunstens udfordringer og muligheder – og samtidig bidrage med ønsker og idéer til, hvad teatrene kan gøre for nå et bredere publikum. Du kan være med i debatten i gruppen indtil d. 1. maj 2018. 

Høring af scenekunstens organisationer og aktører

Sideløbende med debatten på Facebook om, hvad vi ønsker os af fremtidens scenekunst, inviterer kulturministeren scenekunstens organisationer og aktører til at bidrage med deres overvejelser om, hvordan statens støtteordninger og lovgivning bedre kan understøtte en scenekunst i udvikling. Er der snubletråde der kan fjernes og historiske betingede strukturer, som trænger til at blive brudt op? Forslag kan sendes til kulturministeren på fremtidens.scenekunst@remove-this.kum.dk. Forslagene vil efterfølgende blive offentliggjort her på Kulturministeriets hjemmeside.

Konference 'Stemmer for scenekunsten'

Den 14. maj afholdes en konference, hvor ministeren samler repræsentanter fra scenekunstmiljøet, folketingets kulturpolitiske ordførere og andre interesserede til at diskutere fremtidens visioner for scenekunsten i Danmark, samt hvordan de politiske og økonomiske rammer kan understøtte disse visioner.

Tilmeld dig konferencen 'Stemmer for scenekunsten

Krydsild ’Fremtidens scenekunst’

Kulturministerens Krydsild er betegnelsen for en række debatmøder, som Mette Bock afholder rundt om i landet, hvor hun blandt andet taler med borgere, interessenter, elever, kunstnere og personer med rødder i kulturlivet for at blive klogere på, hvilke udfordringer, de oplever, og samtidig høre deres bud på løsninger.

Se den den fulde længde af Krydsilden 'Fremtidens scenekunst' her

Nedenfor kan du se highlights fra krydsilden:


Krydsilden er produceret hos Mungo Park i Kolding og har deltagelse af forfatter og dramatiker, Jokum Rohde, teaterdirektør på Randers Egnsteater, Peter Westphael, og skuespiller Anne Plauborg Madsen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriet pressetelefon, 22 76 51 16