Syv kommuner er i gang

De syv breddeidrætskommuner er i fuld gang med at realisere deres projekter. Her kan du læse om de enkelte kommuners fokus og projekter.

Kulturministeriet og de syv breddeidrætskommuner skød projekterne i gang i april 2014. Der er masser af energi og gåpåmod på alle niveauer i kommunerne både blandt fritids- og idrætschefer, projektledere og de frivillige.

De syv breddeidrætskommuner har fået støtte til forskellige former for projekter. Herunder følger en kort beskrivelse af de enkelte kommuners projekter:

Aabenraa kommune har fået støtte til syv delprojekter under overskriften ”Sundhed og Læring i centrum”. De fokuserer på implementeringen af den nye folkeskolereform,  øget lyst til bevægelse blandt unge på uddannelsesinstitutionerne i Aabenraa midtby og aktivering af idrætsuvante og udsatte børn.

Aarhus kommune har fået støtte til fem projekter under overskriften ”Aarhus bevæger alle”. To af projekterne har til formål at skabe opmærksomhed om de muligheder, der er, for at dyrke motion i det fri i forbindelse med de eksisterende fitnesspladser og ”Den blå Rambla” omkring Aarhus havn. Et af projekterne har til formål at introducere konkrete motionstilbud på arbejdspladser i samarbejde med lokale idrætsforeninger. Derudover er der to projekter, der fokuserer på at få seniorer og gruppen af inaktive borgere i bevægelse.

Gribskov kommune har fået støtte til fem delprojekter under overskriften ”Mobile idrætsaktiviteter for alle i Gribskov kommune”. Projekterne har til formål at sætte kommunens unikke natur i fokus. Gribskov kommune vil arbejde for at udbrede bevægelsesaktiviteter og idrætstilbud til en række udemiljøer, så de bliver mere tilgængelige for borgere og turister. Bl.a. vil Gribskov kommune sætte fokus på cykling, en transportform, som giver motion, og på det legende element i bevægelse.

Høje-Taastrup kommune har fået støtte til otte projekter under overskriften ”Høje-Taastrup bevæger sig”. Projekterne har forskellige målgrupper. Nogle af projekterne fokuserer på børn og unge, andre på idrætssvage grupper og gruppen af forældre. Projektet til forældregruppen sigterefter at lave tilbud i forbindelse med arbejdspladsen eller aktiviteter for hele familien for at forbedre muligheden for, at denne gruppe får bevæget sig.

Mariagerfjord kommune har fået støtte til tre delprojekter, der har til formål at få flere idræts- og foreningsuvante børn til at deltage aktivt i kommunens foreningsliv og hjælpe dem til et sundere liv.

Roskilde kommune har fået støtte til tre projekter under overskriften ”Idrætten slår til – for alle”. To af projekterne fokuserer på henholdsvis folkeskoler og erhvervsskoler og baseres på skolernes samarbejde med lokale foreninger. Det tredje projekt henvender sig til selvorganiserede grupper, og formålet er, at denne gruppe får lettere adgang til eksisterende idrætsfaciliteter i tidsrum, disse ikke anvendes. Dermed opnås  en optimal udnyttelse af de eksisterende idrætsfaciliteter.  

Thisted kommune har fået støtte til syv delprojekter under overskriften ”Idræt på kanten”. Projektet har til formål at få flere af kommunens børn til at være aktive syv timer om ugen i tråd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. I den forbindelse er  et mål, at flere af kommunens børn og unge skal være tilknyttet en idrætsforening. Thisted kommune vil i den forbindelse også fokusere på at kommunikere de eksisterende idrætstilbud og lave en indsats for at forbedre de nuværende idrætsfaciliteter. Thisted kommune vil endvidere i samarbejde med private og offentlige arbejdspladser og deres medarbejderorganisationer støtte op om, at medarbejderne bliver mere fysisk aktive.