Ny direktør for Ordrupgaard

Ordrupgaard skal have ny direktør fra 1. januar 2024. Valget er faldet på Gertrud Oelsner, som kommer fra en stilling som museumsdirektør for Den Hirschsprungske Samling.

Pressemeddelelse
30.11.2023

Gertrud Oelsner har de sidste syv år stået i spidsen for Den Hirschsprungske Samling, som udstiller dansk kunst fra 1800-tallet og ligger i Østre Anlæg i København.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Gertrud Oelsner har stor viden, netværk og erfaring inden for kunstverdenen samtidig med, at hun er en samlende leder med en stærk faglig vision for museet. Jeg er sikker på, at hun er den rette til at sikre Ordrupgaards videre udvikling."

Gertrud Oelsner siger:

”Ordrupgaards enestående samlinger, bygningskompleks og haveanlæg med den tilhørende skulpturpark udgør en imponerende helhed, som både nationalt og internationalt rager op. Jeg glæder mig meget til i samarbejde med museets dygtige medarbejdere at forløse det store potentiale, museet rummer, og forhåbentlig placere museet endnu stærkere på landkortet og i flere forskellige brugeres bevidsthed. Det er samtidig ingen hemmelighed, at der den seneste tid har været fokus på museets arbejdsmiljø, og jeg ser frem til sammen med medarbejderne at tage hånd om dette og sætte fokus på museet som arbejdsplads."

Om Gertrud Oelsner

Mag.art. og ph.d. i kunsthistorie 

Siden 2016 direktør for Den Hirschsprungske Samling

Tidligere afdelingsleder af kunsthistorisk afdeling på Fuglsang Kunstmuseum

Tidligere museumsinspektør på Fuglsang Museum

Tidligere museumsinspektør på Storstrøms Kunstmuseum

Modtog i 2021 både Carl Jacobsens Museumsmandslegat og Albertsen Fondens Hæderspris.

Om Ordrupgaard

Ordrupgaard er et statsligt museum under Kulturministeriet. Museet rummer en betydelig, internationalt kendt samling af fransk og dansk billedkunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Ordrupgaard har ca. 35 årsværk, og i 2022 var besøgstallet på 87.427.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16