10,6 mio. kr. til parasport og idræt for socialt udsatte m.v.

Paraatleter og initiativer for socialt udsatte er blandt de mange forskellige idrætsinitiativer, som får midler på årets idrætsaktstykke.

Pressemeddelelse
Nyhed
23.06.2023

Når paraatleter skal til de Paralympiske Lege i 2024, bliver det med lidt ekstra hjælp. Der er nemlig afsat knap 1,4 mio. kr. til Team Danmark, som er øremærket personlige hjælpere til paraatleterne frem mod legene.

Indsatser for socialt udsatte har også fået penge på aktstykket. Der er afsat knap 700.000 kr. til hver fire forskellige initiativer, som alle arbejder med at lave idrætsinitiativer til socialt udsatte og mennesker, som er ramt af hjemløshed:

  • OMBOLD
  • Idræt for Sindet
  • Sport for LIVET
  • BROEN

Også GAME, som arbejder med gadeidrætsaktiviteter for børn og unge, samt Play the Game, der arbejder for at fremme demokrati, gennemsigtighed og ytringsfrihed i den internationale sportsverden, modtager tilskud. Begge har fået lidt over 1 mio. kr.

På idrætsaktstykket for 2023/2024 er der i alt fordelt ca. 10,6 mio. kr.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Idrættens fællesskaber er en helt grundlæggende del af det Foreningsdanmark, som rigtig mange af os kender og holder af. For mig er det vigtigt, at idrættens fællesskaber favner os alle. Uanset, hvordan vores kroppe ser ud, eller hvor i livet vi er. Jeg glæder mig derfor over, at vi med aktstykket særligt har kunnet prioritere nogle af de initiativer inden for idrætten, som bygger bro til mennesker, som måske kan have svært ved at indgå i et traditionelt idrætsfællesskab.”

FAKTA

Størstedelen af udlodningsmidlerne til idrætsformål fordeles til idrættens hoved­organisationerne inden for det frie foreningsliv samt til en række selvejende idrætsinstitutioner.

I tillæg hertil fordeler kulturministeren årligt en mindre andel af udlodningsmidlerne til andre idrætsformål på et aktstykke med godkendelse af Folketingets Finansudvalg.

Udlodningsmidlerne kommer primært fra Danske Spil A/S’ overskud.

Folketingets Finansudvalg har 22. juni 2023 vedtaget aktstykket.
Aktstykket kan findes her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16