Mere om ophavsret

Hvad er ophavsret?

Læs om kunstnerens og designerens rettigheder i forhold til andres brug af dine litterære eller kunstneriske værker.

Radio- og TV-programmer

Hent information om rettighederne til og tilladelser til brug af radio- og tv-programmer.

Internettet

Hent generelle retningslinjer for onlinebrug af kunstneriske og litterære værker herunder deling, download, streaming, podcasting m.v.

Møbler

Ophavsretsloven beskytter kunstneriske værker som for eksempel borde, stole og andre møbler. Hent information om reglerne for køb og salg samt kopiering og brug af ophavsretligt beskyttede møbler.

Musik

Musikværker beskyttes af ophavsretsloven som kunstneriske værker. Hent information om rettigheder og reglerne for brug og kopiering af andres musik.

Ideer og koncepter

Hent information om, hvor ophavsretten yder beskyttelse af koncepter og ideer.

Forældreløse værker

For at få status som forældreløst værk, er der en række krav, der skal være opfyldt. Hent information om reglerne for forældreløse værker.

Billedkunst og fotografier

Ophavsretsloven beskytter billedkunstneriske værker som for eksempel tegninger, malerier, litografier mv. Hent information om reglerne for blandt andet kopiering og brug af andres billedkunstneriske værker og fotografier.

Bøger og tekster

Ophavsretsloven beskytter litterære værker såsom bøger og andre tekster. Hent information om reglerne for blandt andet digital og analog kopiering.

Film

Ophavsretsloven beskytter blandt andet spillefilm, dokumentarfilm, kortfilm, tegnefilm, dukkefilm og computeranimerede film. Hent information om reglerne for eksempel streaming og fremvisning af film.

Computerspil og EDB-programmer

Ophavsretsloven beskytter edb-programmer som computerspil og andre former for software. Hent information om reglerne for brug og kopiering af andres computerspil og software.