1,7 mio. kr. til frivillige foreninger og udsatte

Netværk, der skal hjælpe sårbare unge ind i foreningslivet på Falster, børn og unge, der deltager i byudvikling i Roskilde og jysk mesterskab i foredrag og debat. Det er nogle af de projekter, som netop har modtaget tilskud fra Kulturministeriets folkeoplysningspulje.

Pressemeddelelse
08.02.2019

Kulturminister Mette Bock siger:

"Folkeoplysning er kendetegnet ved at binde mennesker sammen i fællesskaber – hvad end det er fællesspisning, debatarrangementer eller basketball, der er tale om.

I en tid hvor f. eks. sociale medier fylder meget i vores liv, så tror jeg stadig, at vi har brug for de fysiske fællesskaber, hvor mennesker kan mødes og dyrke en fælles interesse eller være noget for andre. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi kan støtte en række projekter, som på hver deres måde arbejder for at inddrage forskellige grupper i fysiske fællesskaber i foreningslivet.”

Baggrund for Folkeoplysningspuljen

Kulturministeren uddeler omkring 1,7 mio. kr. fordelt på 19 projekter. Både frivillige foreninger, aftenskoler og landsdækkende organisationer får tilskud til projekter inden for to indsatsområder om, hvordan man inddrager nye brugergrupper i foreningslivet, og nye måder at tænke folkeoplysning på. Der er i alt kommet 50 ansøgninger til puljen.

Se alle projekterne, der har modtaget støtte, på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16