2,4 mio. skal sikre national teaterfestival for børn og unge

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt bakker op om Danmarks største børne- og ungdomsteaterfestival, Aprilfestivalen, med 2,4 mio. kr.

Pressemeddelelse
Nyhed
16.03.2023

På grund af økonomiske vanskeligheder var børneteaterfestivalen i fare for ikke at blive afholdt i år. Teatercentrum, som står for organiseringen af Aprilfestivalen, har derfor ansøgt om et ekstraordinært tilskud i 2023 til afholdelse af årets festival for børne- og ungdomsteater.

Med de ekstra midler kan festivalen sikre en gennemførelse af festivalen, som ikke mindst er en vigtig igangsætter af teateraktiviteter til børn og unge i det kommende år.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Vi kan ikke undvære Aprilfestivalen herhjemme. Ikke nok med, at den i sig selv giver en masse børn og unge mulighed for at møde scenekunstens forunderlige verden, den er også med til at sætte en masse ringe i søen, så teatre kan komme på turné og ud til børn i hele landet.  Det har derfor været vigtigt for mig at sikre festivalens overlevelse i 2023, så festivalen forsat kan opfylde sin rolle som central formidler af scenekunst for børn og unge.”

Pengene til det ekstraordinære tilskud på 2,4 mio. kr. kommer fra ordningen for refusion af ikke-kommunale indkøberes køb af børne- og ungdomsteater.

Fakta om Aprilfestivalen

Aprilfestivalen er Danmarks største festival for børne- og ungdomsteater. Den afholdes for 51. gang i 2023

Den afholdes i år på Syddjurs den 21.- 23. april. Ca. 120 professionelle børne- og ungdomsteatre forventes at deltage med over 150 forskellige forestillinger.

Der er gratis adgang til festivalen og ca. 25.000 billetter tilgængelige.

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16